Munca patriotica la curatat parcurile

0
309

Peste 200 de elevi si prescolari au participat ieri la Ziua Curateniei si au strans 25 de metri cubi de gunoaie.

Cateva sute de elevi si prescolari au impanzit ieri parcurile din Arad si, ca niste furnicute, au curatat spatiile verzi de gunoaiele lasate de locuitorii orasului. De altfel, micutii aradeni au deja vechime in actiuni de acest gen, deoarece in fiecare primavara participa la Ziua Curateniei.

Imediat dupa pranz, peste 200 de copii de la Scolile Generale nr. 4 si 5 si de la Gradinita cu program prelungit nr. 14 au poposit in parcurile de pe faleza Muresului. Micutii s-au apucat sarguinciosi de treaba si, dupa cateva ore, „recolta” lor numara deja cateva sute de saci in care au indesat resturile pe care aradenii le-au lasat in urma lor. „Numai oamenii mari si copiii rai arunca hartii si gunoaie in parc”, spune hotarat Paul, un pusti de 5 anisori, in timp ce aduna din iarba un ambalaj.

„Oamenii mari nu respecta natura”

La cativa metri mai incolo, Clara, o fetita de 9 ani, aduna cu maxima seriozitate gunoaiele de pe o alee a parcului. Si ea crede ca adultii sunt in mare parte de vina. „Oamenii mari arunca hartiile prin parcuri pentru ca nu respecta natura si nu le pasa de noi. Ei se cred mari ca au masini si bani”, considera Clara.

Cu fiecare sac umplut, fetele micutilor se luminau de satisfactia lucrului bine facut. „Am strans toate gunoaiele. Pana si sticle am gasit aruncate”, povesteste Bogdan, un pusti de gradinita. De altfel, micutii voluntari au recunoscut ca au mai aruncat si ei hartii pe jos, dar ca nu vor mai face asta dupa cat au muncit ieri. „Copiii sunt foarte entuziasmati. Cu cat sunt mai mici, cu atat sunt mai constiinciosi si isi iau treaba in foarte serios”, spune Corina Draghici, purtator de cuvant al Primariei Arad. La finalul programului de lucru, copiii au reusit sa adune peste 25 de metri cubi de gunoaie, iar efortul lor a fost recompensat de municipalitate cu dulciuri.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.