Myanmar, tara cu cea mai intensa contrabanda cu elefanti

Peste 250 de elefanti asiatici au fost capturati in Myanmar in ultimii zece ani, cei mai multi dintre ei fiind destinati pentru “elephant trekking”, activitati turistice in Thailanda, precizeaza un nou report al organizatiei de monitorizare a comertului cu animale salbatice, TRAFFIC.
contrabanda cu elefanti
In timp ce comertul ilegal cu fildes continua in Myanmar, monitorizarile TRAFFIC au depistat 17 piete in Thailanda si China, in care existau 9.000 de bucati din fildes si 16 colti intregi de elefanti, de vanzare.

Vanzatorii tineau fildesul si alte parti de elefant la vedere si nu ezitau sa povesteasca oamenilor de la TRAFFIC, ce pretindeau a fi posibili cumparatori, despre tehnicile de contrabanda si alte activitati ilegale.

Contrabanda cu elefanti vii, fildes si alte parti din acest animal in afara Myanmarului, mai ales in China si Thailanda are loc in contraventie cu legile nationale si CITES (Conventia asupra Comertului International cu Specii Amenintate ale Faunei si Florei).

“Femelele si puii de elefanti sunt cei mai predispusi contrabandei pentru industria turismului din Thailanda, unde sunt pusi sa munceasca in centre de “trekking””, a declarat Chris Shepherd, ofiter senior de programe in cadrul TRAFFIC.

Nici Myanmar si nici Thailanda nu au reportat catre CITES actiuni de comert cu elefanti vii, intre cele doua granite.

TRAFFIC si WWF roaga autoritatile din Myanmar sa lucreze alaturi de cele din China si Thailanda pentru a opri comertul ilegal.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente