NASA construieste aparatoare impotriva furtunilor solare

Sunt acolo, gata sa izbucneasca si sa dea peste cap toata tehnologia de pe Pamant. Pericolul devine din ce mai mare, iar efectele unor astfel de furtuni ar putea fi devastatoare. De aceea, NASA s-a pus sa protejeze omenirea prin construirea unui sistem de aparare impotriva acestor furtuni, relateaza www.popsci.com.

NASA lucreaza la dezvoltarea unui sistem care sa minimizeze efectele pe care descarcarile electromagnetige produse de Soare le-ar avea asupra sistemului energetic al Pamantului. Aceste furtuni, in momentul in care se produc si ajung in atmosfera Pamantului, au asemenea putere incat pot scutura bine de tot campul magnetic al planetei noastre. Astfel, in atmosfera se produce curent electric. Acest curent coboara pana pe suprafata pamantului unde ar profduce supraincarcarea circuitelor electrice, fapt care ar produce dezastru la nivel planetar. O mare parte a activitatilor de pe Terra ar putea fi impiedicate de a se desfasura in conditii normale.

Scutul impotriva furtunilor solare este inca in faza experimentala si nu se poate spune nimic despre eficienta sa deoarece nu a aparut ocazia unei testari in conditii reale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *