Natura 2000 – Pericol de infringement

0
248

Romania poate primi sanctiuni din partea Comisiei Europene, riscind chiar si declansarea procedurii de infringement, daca nu implementeaza prevederile programului Natura 2000, desi nu exista un termen concret pentru finalizarea acestor masuri, a declarat pentru Rompres europarlamentarul liberal Magor Imre Csibi, prezent la un forum pe probleme de mediu.

„Din cele 1.000 de arii protejate incluse in programul Natura 2000, doar 300 au fost luate in evidenta autoritatilor romane si au un administrator. Acest lucru inseamna ca restul nu respecta prevederile acestui program, iar autoritatile centrale si locale nu au numit persoane care sa se ocupe de acest lucru”, a precizat europarlamentarul. Intrebat care sunt termenele pe care Romania trebuie sa le respecte pentru implementarea programului Natura 2000, Csibi a precizat ca nu exista un orizont de timp concret pentru acest lucru, iar respectarea prevederilor programului sunt monitorizate in mod continuu de CE.

Oficialul european a aratat insa ca autoritatile au intimpinat greutati din partea mediului de afaceri si a populatiei din zonele declarate protejate, intrucit nu se pot realiza orice fel de investitii in aceste situri.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.