Delta, exceptie de la regula

0
438

TURISM – Act normativ pentru Rezervatie
Guvernul a elaborat citeva norme privind constructiile din Delta Dunarii. Cele mai multe reguli noi se vor aplica in cazul hotelurilor si pensiunilor.

Normele metodologice privind clasificarea structurilor de primire turistica nu se aplica in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii. Astfel, functionarea hotelurilor cu peste 20 de camere si a pensiunilor si motelurilor cu mai mult de 10 camere va fi interzisa in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, iar inaltimea maxima admisa a constructiilor va fi de 10 metri, potrivit unui regulament pentru conservarea valorilor traditionale ale zonei.

Masurile vor fi promovate printr-un proiect de Hotarire de Guvern, elaborat de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, supus dezbaterii publice. Proiectul vizeaza modificarea si completarea HG 525/1996, prin aprobarea unui regulament cadru de urbanism pentru Rezervatia Biosferei Delta Dunarii. Documentul va stabili regulile de ocupare a terenurilor, de amplasare a constructiilor si a amenajarilor aferente acestora, precum si norme generale de arhitectura.

REGULAMENT. Vor fi interzise constructiile cu fatade din lemn, avind aspect montan, precum si dispunerea antenelor tv satelit in locuri vizibile. In domeniul materialelor de constructii, regulamentul prevede utilizarea celor traditionale – ciamur, chirpici, paianta -, betonul armat sau metalul putind fi folosit la edificiile publice de mari dimensiuni, in cazul in care studiile geotehnice arata ca orice solutie traditionala este imposibil de folosit.

Totodata, finisajele exterioare urmeaza sa fie de culoare alba in proportie de minimum 80%, culorile tari, puternic contrastante, cu exceptia celor caracteristice zonei, fiind interzise.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.