Nemtenii se plang de amoniacul de la Azochim

Nemtenii se plang de amoniacul de la Azochim
Nemtenii se plang de amoniacul de la Azochim

Abia scapat de o avarie cauzata de hoti si care ar fi putut crea efecte distrugatoare majore, combinatul Ga Pro Co este din nou aratat cu degetul pentru poluare

Mai multe sesizari telefonice primite ieri pe adresa redactiei au reclamat faptul ca in acest week-end aerul a fost irespirabil din cauza poluarii cu amoniac in zona Dumbrava Rosie si in zona cartierului 1 Mai din Piatra Neamt. La periferia orasului, aerul intepator a persistat in cursul zilei de sambata, mai mult, dar ieri dupa-amiaza necazuri au avut cetatenii din comuna Dumbrava Rosie. Ieri, pe la ora 14, Marius I., un cetatean care locuieste pe partea spre linia ferata ne-a spus ca a iesit in curte sa se bucure de soare, dar nu a putut sta din cauza mirosului puternic si a aerului intepator care-i irita ochii.

Directorul Iftimie Petrariu, seful Garzii de Mediu Neamt, a confirmat problema acuta de ieri. “S-au facut determinari si vineri, si sambata, la cele doua puncte de monitorizare a calitatii aerului, una de la Ga Pro Co, si una de la statia din Piatra Neamt, si nu s-au inregistrat depasiri ale concentratiei maxime admise. Am primit si noi numeroase semnale ca astazi dupa-amiaza (n.n. – ieri) s-a simtit un miros puternic de amoniac, intr-adevar si am dispus efectuarea unor noi masuratori. Sa vedem despre ce depasiri este vorba, pentru a lua masurile care se impun”, a spus directorul Iftimie Petrariu.

Combinatul de ingrasaminte de pe platforma de la Savinesti a reluat recent activitatea, oamenii din comunele invecinate inteleg necesitatea si importanta activitatii acestui mare agent economic din zona dar, spun ei, nu pricep de ce se elimina noxe in week-end si uneori in cursul noptii. Ramane de vazut daca au fost depasiri majore ale concentratiei in cursul zilei de ieri si ce masuri se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *