Nokia Ink 01 – ecologia inainte de toate

Ecologia inainte de toate. Asta par sa gandeasca, in ultima vreme, producatorii de telefoane mobile, care concep tot mai multe prototipuri menite sa raneasca mai putin mediul inconjurator. Luis Barcelo este autorul unui concept interesant, numit Nokia Ink 01.nokia-ink-01.jpg

Ink 01 isi trage numele de la ecranul de tip E-ink care consuma mai putina energie decat un ecran obisnuit. In ceea ce priveste tastatura, butoanele standard au fost inlocuite de functii touch sensitive care functioneaza pe baza unui senzor capacitiv. De altfel, procentajul materialelor reciclabile din componenta dispozitivului este foarte mare, sustine autorul conceptului.

In afara de ecranul E-ink, Nokia Ink 01 are si un mic ecran OLED utilizat pentru fotografiere. Spre deosebire de telefoanele cu care ne-am obisnuit, pentru a face fotografii, Nokia Ink 01 are lentila pe una din laturi. Pe latura opusa este plasat ecranul OLED pe care utilizatorul il foloseste pentru a compune fotografiile. Nici bateria nu este una obisnuita. In locul uneia Li-Ion a fost preferata o baterie argint-zinc. Aceasta este reciclabila in proportie de 95% si, totodata, genereaza cu 40% mai multa energie.

Sursa: www.concept-phones.com

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente