Vot impotriva apei imbuteliate

Locuitorii unui orasel din Bundanoon au decis interzicerea comercializarii apei imbuteliate inapa imbuteliata comunitatea lor pentru a limita costurile reprezentate de extractia, imbutelierea si distributia apei.
Locuitorii oraselului Bundanoon din Australie au decis miercuri 8 iulie sa interzica vanzarea sticlelor de apa, o premiera mondiala in lupta petru protectia mediului inconjurator.

Aceasta decizie a fost votata aproape in unanimitate la o adunare publica la care au participat 350 rezidenti din 2500 locuitori. Numai 2 persoane au votat impotriva, un cetatean si reprezentantul industriei de apa minerala.

Bundy on Tap

Interdictia face parte dintr-o campanie de sensibilizare asupra mediului lansata de municipalitate si botezata “Bundy on Tap” ( “Bundy”, porecla orasului si “Tap”  robinet). Este un proiect al unei societati de bauturi care a sensibilizat locuitorii in privinta costurilor pentru mediu in ceea ce priveste extractia, punerea in sticle si.distributia apei minerale

Acestia au in vedere exploatarea unei rezerve de apa situate in oras. “Societatea ar trebui sa extraga apa local, s-o puna in sticle la Sidney si s-o readuca spre vanzare aici”, explica pentru BBC unul dintre responsabilii campaniei.

Daca locuitorii vor trebui sa utilizeze apa de la robinet, vizitatorii vor trebui sa utilizeze o sticla reutilizabila cu sloganul ”Bundy on Tap”.

Sursa: tempsreel.nouvelobs.com

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente