Udrea: Comportamentul turistilor, principala problema in parcurile nationale

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a atras atentia ca principala problema intalnita in parcurile nationale si ariile protejate este comportamentul celor care desfasoara activitati economice in zona, dar in special al turistilor, care polueaza aceste zone.
elena udrea

“Am vizitat cu totii parcuri nationale si arii protejate si am constatat ca principala problema este data de comportamentul celor care au activitati economice in zona, dar in special al turistilor care nu cunosc importanta mediului inconjurator si a poluarii de care ne lovim in aceste zone.

Trebuie sa sprijinim autoritatile locale pentru combaterea poluarii, iar prin lege sa se impuna acest lucru. Ne vom baza pe acte normative care sa-i oblige pe cei cu activitati economie in domeniu sa se comporte ca atare, astfel incat, pe viitor, sa ne bucuram cu totii de bogatiile naturale fara sa ne lovim de problemele cu care ne confruntam azi, cu poluarea”, a declarat ministrul turismului, Elena Udrea, in deschiderea undei conferinte despre “Strategia nationala de dezvoltare a ecoturismului in Romania”, transmite Newsin.

In opinia ministrului, aceasta strategie ar fi trebuit sa fie elaborata inca din 2005, iar acum se propune ca termen de finalizare sfarsitul acestui an.

“Am spus ca am ramas in urma cu urbanizarea zonelor de turism, insa acest lucru ne aduce acum in situatia fericita de a avea turisti care sa-si doreasca sa petreaca vacanta in Romania”, a mai spus ministrul Turismului.

Elena Udrea a spus ca ecoturismul si turismul balnear reprezinta bazele dezvoltarii durabile a turismului romanesc.

Aceasta mai arata ca, pana in prezent, s-au vandut tichete de vacanta in valoare de doua milioane de euro, majoritatea fiind acordate de firme din domeniul privat.

Ministrul a mai precizat ca, pentru realizarea brandului turistic al Romaniei, se vor utiliza fonduri europene cu finantare pana in anul 2013. “Suma totala este de 75 milioane de euro, dintre care 2 milioane sunt pentru crearea brandului turistic al Romaniei, iar 73 sunt pentru promovarea turistica”.

In plus, Romania se va inscrie anului viitor in cadrul proiectului “Drumul Matasii”, iar Bucurestiul va deveni Capitala Turismului.

Sursa: Antena 3

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente