Normele privind bunastarea animalelor, neaplicate

0
288

Romania sustine amanarea cu doi ani a normelor de bunastare a animalelor prevazute in planul de reforma a Politicii Agricole Comune, dar intentioneaza sa sustina investitiile necesare prin fonduri de dezvoltare rurala, a declarat ieri ministrul agriculturii, Dacian Ciolos.

„Sustinem amanarea cu doi ani a normelor privind bunastarea animalelor, deoarece alinierea la aceste norme implica investitii importante, de exemplu, pentru modificarea custilor. Intentionam sa sustinem aceste investitii prin fondurile europene alocate prin Programul National de Dezvoltare Rurala”, a spus Ciolos, in cadrul unei intalniri cu reprezentantii producatorilor agricoli pe tema reformei Politicii Agricole Comune.

Presedintele Uniunii Nationale a Crescatorilor de Pasari din Romania, Ilie Van, a precizat, pentru NewsIn, ca aceste norme ar fi trebuit sa se aplice in Romania din 2012, insa se solicita o amanare pana in 2014. „Alinierea la aceste norme implica investitii de aproximativ 200 de milioane de euro, deci aceasta amanare este benefica, pentru ca reprezentantii sectorului nu dispun de fondurile necesare”, a spus Ilie Van.

Potrivit datelor furnizate recent de Uniunea Nationala a Crescatorilor de Pasari din Romania, din 169 de exploatatii, doar 69 indeplinesc normele europene privind cresterea gainilor.

Sursa: Gazeta de Sud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.