Cunosti consumul PC-ului tau ?

0
398

Energia se produce cu cateva consecinte: poluare si consum al resurselor naturale epuizabile (Sectorul energetic este cel mai poluant) In aceste conditii reducerea consumului de energie este una din principalele masuri luate pentru a incetini incalzirea globala. Downloadeaza aplicatia Local Cooling pentru a reduce consumul de energie al PC-ului Click pe imagineade mai jos sau direct de pe site-ul LocalCooling.com

Eu am instalat programelul de ceva timp si cifrele arata in felul urmator:

desktop

Sfat: Folositi un wallpaper inchis la culoare, monitorul consuma mai putin si in felul asta puteti vedea mult mai usor numele fisierelor de pe desktop. Il puteti downloada chiar pe al meu facand click pe Wallpaper

general

Cu setarile custom de mai sus programul estimeaza o reducere de energie de la 122 W la 101 W

power

Aici se vede consumul fiecarei componente in parte. Monitorul de 19 si procesorul sunt principalii consumatori, de partea cealalta eu pastrez aceeasi placa video de 64 Mb de acum 3 ani. Asta duce la economie de energie (mult fata de cele de 512 Mb) si economie de timp pentru ca multe jocuri „addictive” nu merg pe placi video de 64. Asta e o buna miscare tactica pentru parintii care nu isi pot dezlipi copiii de langa calculator, o placa video de 64 e mai mult decat OK pentru toate celelalte activitati.

advanced

Sunt multe programe care iti inchid calculatorul dupa o perioada X, dar acesta se pare ca ofera si alte setari destul mai utile in multe cazuri.

account

Si in sfarsit contul pe LocalCooling.com pentru centralizarea datelor. La nivel global s-au economisit 2494850.0 KWh ecivalentul a 1197528.0 Galoane de petrol si 132227.05 Copaci. (un galon are 3,78 litri)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.