22 de str?zi din Cluj-Napoca vor avea iluminat ecologic cu LED

    22 de strazi din Cluj-Napoca vor avea iluminat ecologic cu LED

    Guvernul Elvetian a aprobat saptamana trecuta proiectul depus de Primaria Cluj-Napoca in cadrul Programului de Cooperare Elvetiano-Roman prin care autoritatile locale isi propun modernizarea iluminatului interior pentru doua cladiri ale Primariei, dar si iluminatul public stradal pentru un numar de 22 de strazi. Este vorba despre cladirile Calea Motilor nr. 3-5-7 (inclusiv cladirea anexa aferenta parking-ului, situata in curtea interioara) si…

    Citește mai departe

    20 de sfaturi pentru o reducere semnificativa a consumului de energie electrica si gaze

    E.ON Energie Romania isi incurajeaza clientii sa economiseasca energie  prin utilizarea eficienta a gazelor naturale si a electricitatii, urmand cateva sfaturi care pot conduce nu doar la un confort termic sporit al locuintei, ci si la o reducere considerabila a facturilor lunare. Utilizarea eficienta a energiei in vederea obtinerii controlului asupra costurilor cu energia a…

    Citește mai departe
    Cl?dirile verzi, o solu?ie sustenabil? pentru viitorul Craiovei

    Cladirile verzi, o solutie sustenabila pentru viitorul Craiovei

    Impactul negativ al oamenilor asupra mediului inconjurator este una dintre cele mai mari probleme ale societatii moderne. Dezvoltarea sustenabila in constructii a aparut ca raspuns la amenintari precum poluarea, consumul exagerat de energie si scaderea resurselor. Razvan Nica este unul dintre oamenii care stau la baza „revolutiei“ cladirilor sustenabile in Romania. El lucreaza ca evaluator…

    Citește mai departe

    Europa nu face destule economii de energie

    Desi tarile europene au promis ca vor adopta masuri drastice pentru a stopa incalzirea climatica, Bruxelles-ul pune la indoiala aceste angajamente si intentioneaza sa faca obligatorii aceste promisiuni. Joi, 23 iulie, comisarul european pentru energie Andris Piebalgs le-a propus aceasta masura ministrilor europeni insarcinati cu dosarul privind clima, in cadrul unei reuniuni din statiunea Aare,…

    Citește mai departe

    Economie de energie, cat consumul Suediei si al Austriei

    Comisia Europeana va adopta saptamana viitoare patru regulamente privind proiectarea ecologica aplicabila motoarelor electrice, pompelor de circulatie, televizoarelor si frigiderelor/congelatoarelor. Pachetul legislativ va permite realizarea unei economii anuale de 190 TWh pana in 2020, adica echivalentul consumului energetic anual al Suediei si al Austriei impreuna, potrivit CE. In conformitate cu reglementarile privind proiectarea ecologica, produsele…

    Citește mai departe

    Acoperisuri albe si drumuri in culori reci

    Secretarul american pentru Energie, Steven Chu, le-a propus americanilor sa-si vopseasca in alb acoperisurile caselor, iar drumurile, in culori reci, deoarece aceste masuri pot sa diminueze efectele incalzirii globale, informeaza agentia France Press. „Construirea locuintelor cu acoperisurile albe si plate si vopsirea arterelor de circulatie in culori pale sunt proiecte de geoinginerie si ar putea…

    Citește mai departe

    Solutii viabile pentru reducerea consumurilor de energie in sectorul rezidential si tertiar

    Energia este necesara pentru dezvoltarea sociala si economica a societatii. Dependenta producerii de energie fata de resursele conventionale si contributia asupra cresterii emisiilor cu efect de sera constituie motive importante pentru o utilizare rationala a energiei in scopul reducerii consumului. Avand in vedere stadiul de dezvoltare al societatii actuale, nu se poate pune problema eliminarii…

    Citește mai departe

    Becul lui Edison iese la pensie

    Becul cu incandescenta va fi scos de pe piata europeana incepand cu luna septembrie, pentru a face loc surselor economice de lumina. „Batranele” becuri incandescente de 100 de wati si cele din sticla mata vor disparea din magazinele romanesti incepand de la 1 septembrie, cand importatorii si comerciantii nu vor mai avea voie sa le…

    Citește mai departe

      Mai eco, mai ieftin: Becul cu filament dispare in 2012

      Pana in 2012, toate becurile cu filament din statele Uniunii Europene trebuie inlocuite cu becuri cu halogen. Initiativa apartine Comisiei Europene si face parte dintr-o Directiva pentru design ecologic, se arata intr-un comunicat remis de Parlamentul European. Documentul a fost inaintat in decembrie 2008, a primit aprobarea unui comitet de experti din statele membre iar…

      Citește mai departe

      Lumina care polueaza cerul Capitalei

      In urmatorii cinci ani, intreg sistemul de iluminat public din Bucuresti va fi transformat intr-unul ecologic Becurile stradale din „Micul Paris” vor consuma mai putina energie, iar prin noile abajururi „cut-off”, lumina nu se va mai pierde in eter. Poluarea luminoasa reprezinta distributia necorespunzatoare a fluxului luminos al aparatelor de iluminat si contraste foarte mari…

      Citește mai departe

      Eco-locuintele, solutia viitorului

      Constructiile din lemn, privite pana nu demult cu scepticism, au inceput sa prinda si la noi tot mai mult teren. Casele facute din busteni sunt prietenoase cu mediul si prezinta o serie de beneficii pentru sanatatea celor care le locuiesc. Pe langa busteni, o astfel de locuinta impune si folosirea altor materiale naturale, pentru a…

      Citește mai departe

      Ora fara lumina

      Americanii s-au tinut de cuvant: marile cladiri din Statele Unite si-au stins sambata seara luminile pentru a marca „Ora Planetei”, evenimentul menit sa atraga atentia asupra incalzirii globale si nevoii de a face economie de energie.

      Citește mai departe