Solutie simpla si ieftina in lupta contra schimbarilor climatice

Steven Chu, are o solutie foarte simpla si ieftina pentru a lupta contra schimbarilor climatice: vopsirea in alb sau culori deschise a peretilor si alte suprafete plane, cum sunt strazile.

Chu, care a participat la o conferinta stiintifica la Londra, sustine ca daca peretii, pavajul si strazile vor fi vopsite in culori deschise vor reflecta in loc sa absoarba, lumina soarelui si vor contribui la scaderea incalzirii globale.

“The Times” il citeaza pe Chu care afirma ca, vospirea tuturor acestor suprafete in nuanta cimentului va obtine reducerea emisiilo de CO2 care s-ar obtine prin interzicerea circulatiei tuturor automobilelor din lume de-a lungul a 11 ani.

Conform teoriei sale, toate suprafetele plane ar trebui pictate in culori deschise iar cele inclinate in culori reci care absorb mult mai putina caldura decat cele inchise la culoare.

Suprafetele vopsite astfel, vor ajuta la combaterea incalzirii globale prin reflectarea mai multor raze solare in spatiu si reducerea in acelasi timp a cantitatii de energie necesara pentru racirea cladirilor.

Chu a recunoscut ca s-a inspirat din teoriile lui  Art Rosenfeld, membru al  Comisiei de Energie din California, care a obtinut aprobarea unor noi norme privind cladirile in aceasta parte nord americana.

Anul trecut, Rosenfeld si alti fizicieni au calculat ca, schimbarea culorii suprafetelor in 100 dintre marile orase ale lumii ar economisi echivalentul a 44000 de milioane de tone CO2.

Rosenfeld, la randul lui, pare sa se fi inspirat din arhitectura traditionala mediteraneana: casele si terasele  insulelor grecesti, Baleare si majoritatea tarilor cu iesire la mare.

Sursa: ecoticias.com

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,164FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente