Acoperisuri albe si drumuri in culori reci

0
834

Secretarul american pentru Energie, Steven Chu, le-a propus americanilor sa-si vopseasca in alb acoperisurile caselor, iar drumurile, in culori reci, deoarece aceste masuri pot sa diminueze efectele incalzirii globale, informeaza agentia France Press.
acoperisuri albe
„Construirea locuintelor cu acoperisurile albe si plate si vopsirea arterelor de circulatie in culori pale sunt proiecte de geoinginerie si ar putea sa aiba un efect echivalent cu oprirea traficului de automobile in toata lumea timp de 11 ani”, a afirmat responsabilul american in cursul unui simpozion al laureatilor Premiului Nobel.

Efectul acestor masuri ar fi pastrarea unor temperaturi mult mai reduse in locuinte, ceea ce ar permite realizarea economiei de energie si reflectarea luminii solare. Steven Chu a facut aceste afirmatii in deschiderea simpozionului care a fost dedicat schimbarilor climatice.

Simpozionul a fost gazduit de Printul Charles la Palatul Saint-James, care se afla in centrul Londrei. Au participat peste 60 de experti in domeniul stiintei si 20 de laureati ai Premiului Nobel.

In opinia secretarului american pentru Energie, Steven Chu, nu exista, deocamdata, o solutie tehnologica unica pentru combaterea incalzirii climatice, insa trebuie incercata orice posibilitate in lupta cu incalzirea globala.
Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.