Japonia: 32 din cele 54 de reactoare nucleare sunt inchise

  0
  381
  Japonia: 32 din cele 54 de reactoare nucleare sunt inchise
  Japonia: 32 din cele 54 de reactoare nucleare sunt inchise

  Multi analisti cred ca oprirea acestor capacitati va afecta foarte mult situatia alimentarii cu energie electrica a estului si zonelor centrale ale arhipelagului nipon, carora le-a fost impus un regim drastic de economie de energie dupa dezastrul din 11 martie si criza nucleara ce a urmat.

  Mai mult de jumatate din numarul total al reactoarelor nucleare, oprite in Japonia / FOTO: theaustralian.com.au

  Aproape 60% din numarul total al reactoarelor nucleare din Japonia au fost oprite dupa cutremurul devastator de 9 grade din data de 11 martie, ce a fost urmat de un tsunami si un lant de accidente la centrala nucleara Fukushima-1 din nord-estul arhipelagului japonez. Acestea nu au fost repuse in functiune nici pana in prezent, relateaza miercuri canalul de televiziune NHK, citat de Agerpres.

  Japonia are 54 de reactoare la 17 centrale nucleare in intreaga tara. In prezent, conform postului de televiziune citat, 32 dintre acestea nu functioneaza.

  Multi analisti cred ca oprirea acestor capacitati va afecta foarte mult situatia alimentarii cu energie electrica a estului si zonelor centrale ale arhipelagului nipon, carora le-a fost impus un regim drastic de economie de energie dupa dezastrul din 11 martie si criza nucleara ce a urmat. Zilnic aceste zone se confrunta cu orpriri ale curentului pe durata mai multor ore.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.