Europa nu face destule economii de energie

0
420

Desi tarile europene au promis ca vor adopta masuri drastice pentru a stopa incalzirea climatica, Bruxelles-ul pune la indoiala aceste angajamente si intentioneaza sa faca obligatorii aceste promisiuni.economie energie

Joi, 23 iulie, comisarul european pentru energie Andris Piebalgs le-a propus aceasta masura ministrilor europeni insarcinati cu dosarul privind clima, in cadrul unei reuniuni din statiunea Aare, Suedia. Dupa cum era de asteptat, primele reactii ale celor 27 de state membre ale Uniunii Europene au fost diferite.

Potrivit AFP, unele tari considera ca datoriile lor in ceea ce priveste mediul inconjurator si energia sunt deja prea mari, dupa decizia UE din decembrie de a-si reduce, pana in 2020, emisiile de gaze cu efect de sera cu 20% fata de nivelul din 1990.

Dupa acea data, 20% din energia totala consumata de europeni ar trebui sa provina numai din surse reciclabile, cum ar fi biomasa pentru incalzire si biocarburantii pentru transporturi.

De asemenea, gospodariile si intreprinderile vor trebui sa faca economii de energie in proportie de 20%, iar Parlamentul European este de acord ca aceasta masura sa devina una obligatorie, intrucat, daca nu vor fi facute presiuni in acest domeniu, europenii nu vor reusi sa reduca nivelul de gaze cu efect de sera cu 20%.

Mai mult, ministrul italian al Dezvoltarii Economice Claudio Scajola avanseaza ideea unui nou cadru care sa imbunatateasca eficacitatea energetica a Europei, dar care sa „ramana flexibil”.

Pentru a putea fi facute economii, cladirile, transporturile, sistemele de incalzire si aparatele electronice din gospodarii ar trebui sa fie mai eficiente si sa consume mai putina energie, insa problemele financiare fac ca statele europene sa nu poata crea un plan dinamic.

In ultimii ani, Europa a adoptat mai multe norme comune, uneori chiar radicale. Printre acestea se numara calendarul de eliminare progresiva din gospodarii a becurilor traditionale, care vor fi inlocuite cu cele de ultima generatie, acestea din urma consumand de pana la cinci ori mai putina energie electrica.

Sursa: Intact News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.