Noua emisie de vapori in jurul reactorului 3 al centralei nucleare de la Fukushima

  0
  439
  Nouă emisie de vapori în jurul reactorului 3 al centralei nucleare de la Fukushima
  Noua emisie de vapori in jurul reactorului 3 al centralei nucleare de la Fukushima
  Noua emisie de vapori in jurul reactorului 3 al centralei nucleare de la Fukushima

  O noua emisie de vapori, a doua intr-o saptamana, a fost detectata marti dimineata in jurul cladirii reactorului numarul 3 al centralei nucleare Fukushima, a anuntat compania exploatanta TEPCO, relateaza AFP.

  Vaporii au fost vazuti in jurul etajului al cincilea al cladirii fara acoperis catre ora 09.00 (03.00 ora Romaniei), a precizat Tokyo Electric Power (TEPCO).

  Compania a precizat ca masurile efectuate nu au dezvaluit nicio crestere a emanatiilor radioactive, adaugand ca apa de racire continua sa fie injectata in reactorul acestei cladiri si in piscina de stocare a combustibilului.

  Joi, au fost vazuti vapori toata ziua in aceeasi cladire a reactorului 3, cea mai avariata dintre cele sase ale centralei Fukushima Daiichi. Acestia au disparut insa vineri.

  TEPCO a afirmat ca aceste emisii ar putea fi provocate de evaporarea apei de ploaie si ca nu a fost constatata nicio crestere a radioactivitatii, ci doar o crestere brusca a temperaturii in cuva reactorului.

  In plus, TEPCO a recunoscut, luni, pentru prima data ca apele subterane radioactive din apropierea centralei avariate s-au scurs in Oceanul Pacific vecin.

  Compania a anuntat la inceputul lui iulie ca doze puternice de elemente radioactive toxice au fost depistate in aceste ape subterane, mentionand in special cresterea de 110 ori a nivelului de cesiu 134 masurat intr-un put de prelevare situat intre reactoare si mare.

  Ea a sustinut intr-o prima faza ca aceste ape poluate au fost in mare parte blocate de bazele din beton si armatura din otel ale fundatiei centralei, parand sa respinga la inceput o scurgere masiva a acestora in ocean.

  Centrala Fukushima Daiichi, situata la 220 de kilometri nord-est de Tokyo, a fost devastata de un cutremur si un tsunami la 11 martie 2011. Combustibilul s-a topit in trei dintre cele sase reactoare ale centralei, de unde prezenta a numeroase elemente radioactive in jur.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.