Nouasprezece camile din republica rusa Kalmukia asteapta permisiunea pentru a tranzita Romania

Pentru ca autoritatile romane cer traducerea certificatelor de transport, un lot de 19 de camile din republica rusa Kalmukia, care a stat timp de doua saptamani la granita ruso-ucraineana, este acum tinut la granita dintre Republica Moldova si Romania, informeaza RIA Novosti, preluata de NewsIn.
camile

Camionul care transporta 20 de camile din republica rusa Kalmukia spre un circ din Bulgaria a fost oprit de vamesii ucraineni la granita cu Rusia la 31 ianuarie. Vamesii au verificat toate documentele si au dat unda verde pentru ca animalele sa plece din Rusia, insa accesul camionului in teritoriul ucrainean nu a fost permis. In cele doua saptamani, una dintre camile a murit asfixiata. Camionul a primit permisiunea de a intra in Ucraina pe 12 februarie.
“Camilele stau la granita dintre R.Moldova si Romania de doua zile, pentru ca romanii vor ca toate documentele sa fie traduse in limba romana”, a declarat un purtator de cuvant al proprietarului camilelor, circul bulgar Stefani ART. “Nu spun cand le vor permite accesul, pur si simplu intreaba de ce ceritifcatul a fost intocmit in urma cu 15 zile, de ce camionul nu este rus, nu permit accesul”, a precizat el. El a adaugat ca una dintre camile este ranita la picior si are nevoie de ingrijiri, deci trebuie sa ajunga imediat in Bulgaria.
O purtatoare de cuvant al Ministerului roman al Agriculturii, citata de RIA Novosti, a confirmat ca respectivul camion, care transporta 19 camile, a fost oprit la granita. “Camilele au sosit la granita romana sambata”, a spus Mariana Terba. “Nu li s-a permis accesul din cauza unor probleme legate de certificat. Certificatul nu a fost tradus in limba romana, engleza sau orice alta limba folosita in aceasta tara. Este scris numai in rusa. Am vorbit deja cu colegii bulgari si am decis ca, dupa ce actul va fi tradus, camilele vor putea trece granita”, a explicat ea.

Sursa: Ziua

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente