Noul BMW i8, o sportiva eco

  Noul BMW i8, o sportiva eco

  Pe langa citadina electrica i3, prezentata momentan sub forma de concept, BMW a dezvaluit prototipul i8, un coupe hibrid cu inalte aspiratii sportive.

  Folosind aceeasi ahitectura LifeDrive (adaptata pentru a oferi performante de top), modelul cu patru locuri preia motorul electric de 170 CP si 250 Nm al lui i3 si adauga un propulsor otto de 220 CP si 300 Nm.

  Unitatea cu combustie interna de numai trei cilindri este pozitionata pe puntea spate si angreneaza rotile din spate, in timp ce motorul electric angreneaza rotile din fata. Astfel, modelul poate fi comparat cu un vehicul cu tractiune integrala, dat fiind faptul ca ambele punti pot fi angrenate concomitent de cele doua propulsoare.

  Mai mult decat atat, bavarezii vin cu solutii de recuperare a energiei pe ambele punti. Motorul electric din fata recupereaza emergia pierduta la franare, in timp ce alternatorul cuplat la motorul cu combustie incarca bateria la nevoie.

  Beneficiind de o configuratie inedita, noul BMW i8 realizeaza sprintul de la 0 la 100 km/h in cel mult cinci secunde si atinge o viteza maxima de 250 km/h, in acest punct intervenind limitatorul de viteza. In pofida unor performante notabile, bavarezii anunta un consum sub 3,0 litri de carburant la suta de km. Mai exact, ii sunt necesari 2,7 litri pentru a parcurge suta.

  Pentru a reincarca bateria nu este nevoie decat de o priza normala si de doua ore pentru „a-si face plinul”, sportiva hibrida oferind o autonomie de 35 km.

  In pofida faptului ca noul BMW i8 este livrat intr-o forma speciala si este pus in miscare de doua motoare, masa este distribuita in mod egal intre punti.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *