Arma secreta a SUA: Americanii pregatesc delfini pentru razboi

Arma secreta a SUA: Americanii pregatesc delfini pentru razboi

In lumea mai putin cunoscuta a contraterorismului, unul dintre cele mai eficiente sisteme de detectie este un animal de circa 270 de kilograme, care munceste pentru 9 kilograme de peste pe zi, relateaza CNN.

Inca din anii ’60, Statele Unite si cateva alte tari au antrenat delfini si lei de mare pentru a depista in mare mine si scafandri, pentru a recupera torpile inactive si pentru a testa echipamente folosite in exercitiile marinei militare. Leii de mare din programul pentru mamifere al marinei americane au recuperat torpile si instrumente scapate in ocean care valoreaza milioane de dolari.

Marina americana a tinut secret acest program pana in anii 1990. In prezent, in program sunt inclusi circa 75 de delfini din Pacific si 35 de lei de mare californieni. Nu numai ca aceste mamifere marine depisteaza obiecte si aduc inapoi armatei americane echipamente de milioane de dolari, dar ele ajuta si la salvarea de vieti omenesti, mai spune CNN.

In 72 de ore, aceste animale pot fi transportate pentru a-si indeplini misiunea oriunde in lume, cu un avion cargo C-130, iar cel mai recent exemplu il constituie delfinii care au fost dusi in Irak, pentru a depista mine in Golful Persic.

Unii dintre acesti „veterani” ai razboiului din Irak acum s-au intors acasa si au o noua misiune: sa pazeasca submarinele nucleare in bazele lor din porturile Bremerton, Washington, si Groton, Connecticut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *