Nu hraniti animalele de la Zoo!

Chiar daca gradinile zoologice de la noi sunt impanzite cu placute pe care scrie „Nu dati hrana animalelor!”, putini sunt cei care tin cont de asta. Unii vizitatori nu se pot abtine, si de cate ori ajung la zoo le dau animalelor tot ce gasesc prin genti.nu hraniti animalele

Zilele trecute, am surprins-o pe o bucuresteanca in timp ce hranea un pelican cu biscuiti, la Gradina Zoologica din Capitala. Gestul ei pare nevinovat daca e sa-l comparam cu al unui barbat care nu a gasit alt mod de a se distra decat sa-i dea o tigara unei maimute. Probabil ca el nu stie, dar, daca animalul ar fi mancat tigara, ar fi putut muri pe loc.

„Produsele cu ciocolata si cacao le provoaca o reactie alergica, snacksurile pot crea indigestii, iar alte obiecte necomestibile, odata ingerate, pot provoca moartea”, ne-a spus dr. Daniel Constantin Lescai, seful clinicii veterinare Ilioara.

Potrivit acestuia, animalele pot fi hranite de vizitatori doar daca li se permite de catre ingrijitori: „In alte tari, exista zone amenajate de unde vizitatorii pot lua mancare speciala si pot hrani animalele”.

In alte tari ai voie sa le dai sa pape

In alte tari, cum ar fi China ori Malaezia, e permis sa hranesti animalele de la Zoo. Nu pentru ca oamenii de acolo ar fi iresponsabili, ci pentru ca au gasit o metoda prin care sa impace dorinta vizitatorilor de a se apropia de animale si placerea acestora din urma de a primi gustari.

Cum? Au fost amenajate locuri unde se vinde numai hrana pe care vietuitoarele au voie s-o consume.

Sursa: Libertatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *