Nutripork si Zaharul amendate de Garda de Mediu

  0
  466
  Nutripork si Zaharul amendate de Garda de Mediu

  Comisarii Garzii de Mediu au amendat zilele trecute societatile Nutripork si Zaharul, care s-au facut raspunzatoare de mirosurile neplacut reclamate in cartierele Iosia si Rogierius.

  Nutripork si Zaharul amendate de Garda de Mediu

  Mirosurile pestilentiale sesizate de tot mai multi oradeni in urltima perioada in cele doua cartiere, provin, de la cele doua societati, au concluzionat comisarii Garzii de Mediu Bihor.
  La Nutripork Palota, suprafata batalurilor nu a fost acoperita integral cu paie, ultima imprastiere fiind facuta in 20 aprilie. De asemenea, potrivit unui comunicat emis de Garda de Mediu Bihor, in intervalul 29 noiembrie 2010- 13 aprilie 2011, nu au fost imprastiate pe iazurile de depozitare a dejectiilor, paie. Potrivit aceleiasi surse, la inceputul anului 2011 in bataluri existau aproape 62.000 de tone de dejectii animaliere. Firma a fost amendata cu 50.000 de lei pentru nerespectarea unei masuri date de comisarii CJ la un control din decembrie anul trecut, de imprastiere de paie pe suprafata batalurilor.

  Termene de remediere
  La SC Zaharul SA Oradea comsiari Garzii de Mediu, au descoperit de asemenea nereguli. „Sub banda de transport a borhotului au mai ramas dupa finalizarea campaniei 2010 de procesare a sfeclei de zahar 2 mc de borhot care au intrat intr-un proces de descompunere. (…) Totodata, in vecinatatea decantoarelor din incinta s-a constatat existenta unei cantitati de borhot de 23 de tone, rezultate in urma unei avarii ale conductei de transport. Pana la aceasta data a fost incheiat un contract cu o societate pentru curaterea si eliminarea reziduurilor de a deznisipator”, se arata in comunicatul emis de Garda de Mediu.
  Firma a primit diferite termene de remediere pentru neregulile constatate de comisari si o amenda de 20.000 de lei, pentru depozitare neconforma de deseuri de borhot.

  Studiu de impact asupra sanatatii populatiei
  CJ Bihor al Garzii Nationale de Mediu a solicitat in plus, catre Agentia Regionala de Protectie a Mediului Cluj Napoca, notificarea Nutripork pentru revizuirea autorizatiei integrate de mediu, iar in ceea ce priveste Zaharul SA, realizarea unei perdele arboricole de protectie functionala si golirea cu o mai mare frecvente a iazurilor de decantare. CJ Bihor al GNM a solicitat si efectuarea unui studiu de impact asupra sanatatii populatiei, in amebele cazuri, cu o procedura de evaluarea care sa includa si o dezbatere publica.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.