O comuna din Timis este invadata de ciori

0
250
Cele mai inteligente animale de pe planetă

De aproape o luna, sute de ciori si-au instalat cuiburile in parcul din comuna timiseana Mosnita Noua. Locuitorii comunei sunt disperati. Ei sunt nevoiti sa suporte pasarile zgomotoase, care au invadat localitatea. Pentru le indeparta, autoritatile locale, impreuna cu Asociatia judeteana a Vanatorilor si a Pescarilor Sportivi, au organizat o vanatoare de ciori.invazie ciori

Din cauza plopilor de pe marginea drumului care au fost taiati, ciorile si-au mutat cuiburile in parcul comunal. In plus, pasarile fac ravagii si in culturile localnicilor.

„Intra inauntru si la porumb, in cotarca, ce sa va spun, e plin de ciori peste tot. Primavara punem porumb, tot scot, de trei ori am semanat intr-un an si tot n-am avut nimic”, se plange un localnic.

Nici centrul comunei nu a scapat neafectat. „Toate ciorile s-au refugiat in parcul comunei. Nu mai poti sa stai in parc, nu mai poti sa mergi la biserica fara sa nu fii pictat de sus pana jos”, spune primarul din Mosnita Noua, Ioan Sorincau. Potrivit vanatorilor, o singura actiune de acest fel nu este suficienta pentru a indeparta sutele de ciori.

Vanatorii vor organiza astfel de vanatori periodic, pana cand ciorile nu vor mai reveni.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.