O conducta de titei s-a spart la marginea Focsaniului, al treilea incident similar in decurs de o saptamina

  0
  489
  Teren poluat cu petrol
  Teren poluat cu petrol
  Teren poluat cu petrol
  Teren poluat cu petrol

  Bogatiile din subteran ajung, din cind in cind, la suprafata pamintului, poluindu-l! Asa s-a intimplat si ieri, chiar la marginea Focsaniului, unde o conducta de titei s-a spart, iar mai bine de 300 de litri de petrol s-au scurs pe teren. Este cel de-al treilea incident similar in decurs de numai o saptamina, doua fisuri fiind semnalate de-a lungul conductei, pe raza Focsaniului. Daca nu-si rezolva problemele, firma risca o amenda usturatoare. De altfel, nu este primul caz de poluare semnalat in Vrancea. in urma cu 2 ani, grupul OMV a primit o amenda record dupa ce o conducta fisurata a poluat un luciu de apa linga Adjud.

  Conducta fisurata apartine Conpet Ploiesti, iar prin ea titeiul ajunge la Onesti, la rafinarie. Magistrala s-a spart ieri in apropierea hipermarketului de pe soseaua de centura, iar circa 300 litri de petrol au ajuns la suprafata pamintului. curios este ca e al treilea incident similar in decurs de numai o saptamina, ceea ce ar putea atrage o amenda serioasa pentru firma care detine conducta. Singura masura luata momentan de comisarii garzii de mediu a fost sa le impuna reprezentantilor firmei sa neutralizeze zona, astfel incit solul sa-si revina la stadiul initial. Furtul de titei este, deocamdata, exclus. nu a fost raportata nici macar o tentativa de sustragere de petrol din conducta respectiva, care este pazita de jandarmi.

  Nu este insa pentru prima oara cind petrolul care trece prin subsolul Vrancei polueaza pamintul in judetul nostru. in urma cu 2 ani, OMV Petrom a primit o amenda record de la Garda de Mediu Vrancea, dupa poluarea unui luciu de apa. La acea data, mai multi pesti au murit, iar probele prelevate de cei de la mediu si analizate in laborator au confirmat prezenta in apa a unei cantitati de substante petroliere peste valorile maxime admise. Din fericire, unda de poluare nu a ajuns in riul Siret, situat in apropierea luciului de apa. anterior, aceeasi societate fusese sanctionata si pentru ca nu a adunat deseurile de pe terenul din spatele uneia dintre benzinariile pe care le detine la iesirea din Focsani spre Marasesti.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.