ONG-urile pentru protectia mediului se intreaba: „Cat mai suporta Dunarea?”

In urma accidentului petrecut la Harsova, scufundarea barjei incarcata cu fosfati, care ameninta calitatea apei fluviului Dunarea si implicit sanatatea populatiei care se alimenteaza cu apa din Dunare, aici fiind inclusi si brailenii, organizatiile pentru protectia mediului iau atitudine si cer autoritatilor sa informeze clar populatia cu privire la situatia reala a apei fluviului. Pericol…

Citește mai departe

Ministrul Mediului: Nu exista pericol de poluare a Dunarii pe teritoriul Romaniei

Laszlo Borbely va propune la Consiliul de Mediu din 14 octombrie de la Luxemburg ca substanta care a provocat aceasta catastrofa ecologica sa fie introdusa la nivelul Uniunii Europene pe lista substantelor periculoase. La initiativa ministrului Mediului si Padurilor, s-a convocat luni, 11 octombrie, la sediul Ministerului Administratiei si Internelor sedinta extraordinara a Comitetului National…

Citește mai departe

Ministerul Mediului: Unda de poluare a ajuns in Romania, dar nu afecteaza calitatea apei Dunarii

Unda de poluare a Dunarii, aparuta in urma exploziei de la rezervorul din Ungaria, a ajuns pe teritoriul Romaniei, insa potrivit datelor specialistilor, PH-ul apei este in limite normale. Asadar, nu exista niciun pericol ecologic pentru Romania, asigura ministrul Mediului, Laszlo Borbely. „Putem rasufla usurati, unda de poluare a ajuns in Romania si, conform datelor…

Citește mai departe

Vine valul toxic de la unguri

Unda de poluare cu substante otravitoare a ajuns deja la Dunare, la intrarea in Serbia, iar astazi este asteptata sa patrunda in apele teritoriale romanesti. Autoritatile romane sunt in alerta maxima. La Bazias, la intrarea Dunarii in Romania, echipe de biologi si chimisti preleveaza in permanenta probe din apele fluviului. Noroiul rosu toxic, deversat de…

Citește mai departe

Romania si Ungaria, 1-1 la dezastre

Accidentul de la Veszprem este comparabil cu cel petrecut acum zece ani la Baia Mare. Insa modul cum au reactionat autoritatile celor doua tari este total diferit. Otrava rosie eliberata in urma catastrofei ecologice din Ungaria a ajuns in Dunare, ieri, la ora 14.30. In cursul zilei de marti va intra pe teritoriul Romaniei. Administratia…

Citește mai departe

Ab/Adsorbanti de produse petroliere deversate accidental in mediu

AB/ADSORBANTI DE PRODUSE PETROLIERE DEVERSATE ACCIDENTAL IN MEDIU ( continuare – partea a II a ) Partea intai se gaseste la adresa https://www.ecomagazin.ro/abadsorbanti-de-produse-petroliere-deversate-accidental-in-mediu/ In tab.2. sunt prezentate cateva din caracteristicile si eficienta unor absorbanti functie de mediul in care sunt utilizati ( apa, sol/subsol, zapada/gheata etc. ). Din datele prezentate in acest tabel reiese faptul…

Citește mai departe

Poluare cu fecale pe raul Prahova

INCIDENT. Raul Prahova a fost poluat ieri de deversarile de ape fecaloid-menajere provenite de la statia de epurare a Regiei Autonome de Servicii Publice (RASP) Ploiesti. Potrivit Administratiei Nationale Apele Romane (ANAR), poluarea a fost declansata de precipitatiile abundente de luni, din zona orasului Ploiesti, cand statia de epurare, subdimensionata, nu a mai facut fata,…

Citește mai departe

Bucurestiul risca sa fie amendat de Comisia Europeana din cauza deseurilor deversate in Dunare si Arges

Bucurestiul risca sa fie sanctionat de Comisia Europeana daca nu respecta termenele impuse pentru constructia statiei de epurare de la Glina. Desi statia ar trebui sa porneasca in cel mult cinci ani, autoritatile au anuntat ca cele doua linii ale proiectului vor functiona abia in 2015, transmite RealitateaTV. Purificarea apei menajere a Capitalei este neaparat…

Citește mai departe