Unda de poluare cu petrol de pe raul Oltet a trecut de baraje si a ajuns in Olt

  0
  493
  Unda de poluare cu petrol de pe râul Olteţ a trecut de baraje si a ajuns in Olt
  Unda de poluare cu petrol de pe raul Oltet a trecut de baraje si a ajuns in Olt

  Unda de poluare cu produs petrolier de pe raul Oltet a trecut de cele doua barajele cu material absorbant si de neutralizare de la Falcoiu si a intrat in raul Olt, a anuntat seful Sistemului de Gospodarire a Apelor Olt, Adi Barbu.

  Autoritatile de mediu actioneaza pentru diminuarea poluarii. La fata locului a ajuns si ministrul mediului Rovana Plumb, care survoleaza zona cu un elicopter si va avea o intalnire cu reprezentantii autoritatilor de mediu.

  Nu au fost inca observate animale moarte din cauza poluarii si nu au fost evaluate pagubele.

  Seful SGA Olt, Adi Barbu, a declarat pentru AGERPRES ca poluatorul va fi amendat si de SGA cu 100.000 de lei si a mentionat ca atat poluatorul, Conpet, cat si firma depoluatoare, au fost nepregatite, au avut o cantitate insuficienta de material pentru absorbtia si neutralizarea produsului petrolier din Oltet si cea mai mare cantitate de material pentru depoluare a fost adusa de la SGA din judetele Valcea, Dolj si Arges.

  Miercuri dimineata, la Bals, o conducta de transport titei ce traversa raul Oltet de la un mal la altul a fost avariata si produsul petrolier ce trecea prin conducta a curs in rau. Au fost inchise vanele conductei situate la malurile Oltetului, insa avaria nu a fost remediata din cauza nivelului si debitului crescute ale Oltetului. Unda de poluare se intinde pe Oltet pe o distanta de peste 30 de kilometri si acopera peste o treime din suprafata apei.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.