Raul Prahova a fost poluat cu namol provenit de la o statie de epurare

Raul Prahova a fost poluat, miercuri, cu namol provenit de la o statie de epurare, astfel ca apa a devenit maro-negricioasa pe o lungime de aproape 7 kilometri si in zona s-a inregistrat o mortalitate piscicola nesemnificativa, a anuntat Administratia Nationala Apele Romane (ANAR).
raul prahova
„Prin propagare, unda de poluare a ajuns in raul Ialomita, intre podul de la Cosereni si Manasia”, se mai arata in comunicat.

Echipele ANAR-Directia Apelor Ialomita Buzau (DAIB) au prelevat probe de apa si biologice, in vederea efectuarii analizelor de laborator, si au anuntat in aval de raul Ialomita sa nu fie folosita apa.

De asemenea, Administratia Nationala Apele Romane-Directia Apelor Ialomita Buzau a luat masura descarcarii din acumularea Dridu a unui debit suplimentar pentru a asigura dilutia apei.

Echipa ANAR si Garda de Mediu Prahova verifica in prezent folosintele de apa pentru a stabili sursa de poluare si pentru a dispune masurile de sanctiune care vor fi aplicate poluatorului, in conformitate cu legislatia in vigoare.

Sursa: NewsIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *