Unda de poluare cu petrol de pe raul Cotmeana in urma coroziunii conductei magistrale de titei

Unda de poluare cu petrol de pe raul Cotmeana in urma coroziunii conductei magistrale de titei

Unda de poluare cu petrol de pe raul Cotmeana din judetul Arges a trecut de ultimele baraje, astfel ca pata de titei se intinde pe aproape 15 kilometri, reprezentantii Administratiei Bazinale de Apa Arges-Vedea dispunand ca OMV Petrom sa monteze de urgenta alte patru baraje din paie si absorbante.

Unda de poluare de pe raul Cotmeana a trecut de baraje. Pata de titei se intinde pe 15 kilometri (Imagine: Tudor Costi/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentantilor Administratiei Bazinale de Apa Arges-Vedea, ultimele constatari la fata locului arata ca in urma coroziunii conductei magistrale de titei s-a scurs o cantitate de aproximativ 700 – 750 de litri de petrol.

In prezent, OMV Petrom actioneaza cu personal operativ, doua buldoexcavatoare, doua vidanje, material de tip „spill sorb”, fiind montate patru baraje pe Valea Radioasa si 14 baraje pe raul Cotmeana.

„Unda poluanta a trecut de ultimele baraje montate in zona scolii Sapata, reprezentantii ABA Arges-Vedea dispunand OMV Petrom montarea de urgenta a inca patru baraje din paie si absorbante in localitatea din aval Lunca Corbului-zona primarie. Estimativ, lungimea raului Cotmeana afectata de poluarea produsa de catre OMV Petrom este de 15 kilometri”, se arata intr-un comunicat al Administratiei Bazinale de Apa Arges-Vedea.

Reprezentantii Sistemului Hidrotehnic Independent (SHI) Olt monitorizeaza de la fata locului actiunile de depoluare efectuate de catre OMV Petrom, continuandu-se curatarea albiei si a malurilor raului Cotmeana.

Conform sursei citate, nu exista pericol de poluare a raului Arges si de afectare a alimentarii cu apa a municipiului Bucuresti.

Marti dimineata, reprezentantii OMV Petrom – Zona de productie III – Muntenia Vest – Sector Samara Cocu au anuntat dispeceratul ABA Arges-Vedea despre aparitia unei poluari accidentale pe Vale Radioasa si pe raul Cotmeana, ca urmare a coroziunii conductei magistrale de transport titei brut.

Initial, reprezentantii Administratiei Bazinale de Apa Arges-Vedea anuntau ca poluarea se intinde pe Valea Radioasa pe o lungime de circa 1,5 kilometri in localitatea Poiana Lacului si pe raul Cotmeana pe o lungime de aproape trei kilometri in localitatea Sapata, aproximativ 400 de litri apa sarata si 500 de litri titei scurgandu-se in rau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *