Ziua Mondiala a Plantarii de Copaci (ENO Tree Planting Day)

Ziua Mondiala a Plantarii de Copaci (ENO Tree Planting Day)

Cu ocazia Zilei Mondiale a Plantarii de Copaci (ENO Tree Planting Day), doua grupe de copii de la Gradinita nr. 11 din Alba Iulia au fost solidari cu colegii lor de pe intreg mapamondul si au plantat trei pini si cateva dalii in curtea Centrului de Zi pentru varstnici. ENO Tree Planting Day este un program international, initiat si promovat de o scoala virtuala din Finlanda, in care sunt inscrise scoli si institutii de invatamant din toata lumea. Ideea programului este ca, in ziua de 22 mai a fiecarui an, copiii sa planteze cativa copaci si sa invete lucruri noi despre speciile de arbori si procesul plantarii acestora. „Regula jocului” pentru anul 2012 a fost ca fiecare scoala sau gradinita din program sa planteze trei arbori din orice specie.

In acest an, Ziua Mondiala a Plantarii de Copaci a fost sarbatorita si la Alba Iulia, unde, copilasii de la Gradinita nr. 11 (Grupa Mare, coordonata de educatoarea Camelia Stanciu si Grupa Mijlocie, coordonata de educatoarea Niculina Muresan, alaturi de directoarea gradinitei, Lidia Muntean), au plantat trei pini si cateva dalii in rondourile din curtea Centrului de Zi pentru Varstnici. Micutii sunt deja „vechi prieteni” ai varstnicilor din Centru, si au mai derulat activitati impreuna. Astfel, in procesul plantarii pinilor si al daliilor, copiii au fost ajutati de varstnici, care au pregatit terenul deja dinainte, exact cum prevedeau cerintele din program (acestia au sapat gropile pentru pini si flori cu o zi inainte).
In final, acestia, cu mic, cu mare, au continuat „sarbatoarea naturii”, printr-un spectacol cu cantece, dansuri si voie buna.
Vedeti pe pagina oficiala de internet a programului ENO Tree Planting Day, ce presupune si cum se desfasoara evenimentul in alte tari de pe glob.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *