Slobozia: Pericolul de poluare pe Ialomita a fost diminuat

0
289

Riscul extinderii undei de poluare in aval pe raul Ialomita a fost eliminat in aceasta dimineata. In momentul de fata, autoritatile ecologigeaza malurile.pericolul de poluare

Imediat cum pata de perol a patruns in apele Ialomitei, autoritatile au actionat pentru a o retine. Cu toate acestea, s-a intins pe o distanta de cinci kilometri, pana in apropierea podului plutitor de la Manasia.

Echipele de interventie au construit mai multe baraje de retentie a petei de petrol, la Moldoveni si Manasia, si au imprastiat solutii de diluare a materialului petrolier. In aceasta dimineata, unda de poluare a fost indepartata din apele raului Ialomita.

„Am actionat in timp util, astfel incat am reusit sa oprim unda de poluare si sa o exterminam complet la Manasia”, a declarat Mariana Negroiu, directorul coordonator al Serviciului de Gospodarire a Apelor Ialomita.

Raul Ialomita a fost poluat cu produse petroliere de catre afluentul sau, raul Prahova, dupa ce in apele acestuia a fost deversata o cantitate de aproape zece tone de titei, provenita de la o conducta avariata a unei rafinarii din judetul vecin.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.