O gradina zoologica de milioane de euro

Modernizarea si extinderea Gradinii Zoologice din cartierul Noua, din Brasov, ar putea incepe in aceasta primavara, daca Ministerul Mediului ar vira finantarea aprobata, de noua milioane de euro.
gradina zoologica din brasov
Viceprimarul Brasovului, Adrian Gabor, a declarat ca pentru proiect se vor aloca aproape 8 milioane de euro, din fonduri europene atrase de minister. “Primele modernizari au fost facute deja, cu fonduri municipale. Zoo Noua este acum una dintre putinele gradini zoologice din tara cu toate autorizatiile necesare de functionare”, a declarat Gabor.

Gospodarie traditionala si cofetarie

Proiectul prevede terasarea terenului pentru marirea spatiului destinat animalelor, construirea unui tunel de vizitare, mansardarea cladirilor administrative si refacerea aleilor. Printre noutati se numara construirea unei “gospodarii taranesti traditionale”, cu animalele de curte, si o cofetarie.

“Urmeaza sa avem o intalnire cu reprezentantii Ministerului Mediului, sa facem o analiza asupra studiilor de fezabilitate si apoi sa semnam contractul de finantare”, a adaugat directorul gradinii zoologice, Dumitru Danes. “Daca trebuie mai mult spatiu, noi ne invecina m cu Regia Padurilor Kronstadt, care apartine municipalitatii si, din cate am vorbit, nu va fi o problema”, spune Danes.

Gradina Zoologica Brasov, infiintata in 1960, se intinde pe o suprafata de aproximativ 9 hectare, din care cea utila este de 4,93 hectare. Aici coabiteaza 181 de exemplare din 27 de specii de mamifere si 140 din 19 specii de pasari.

Sursa: Evenimentul Zilei

Articolul precedentThailanda tremura
Articolul următorPorcul pescar

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente