O noua recalculare – Taxa auto va fi redusa

Taxa de poluare auto va fi redusa la un nivel inferior celui actual, care este de trei ori mai mare comparative cu valorile din luna iulie 2008.
taxa auto
Exista posibilitatea ca statul sa restituie diferenta de bani proprietarilor de vehicule care au achitat taxa la valoarea triplata, iar ulterior, pana in vara, va fi promovat un proiect de lege prin care va fi instituita o taxa anuala pentru toti poluatorii, a declarat ieri ministrul Me-diului, Nicolae Nemirschi. Noile valori ale taxei de poluare auto, care urmeaza sa fie aplicata pana in vara, vor fi efectuate de Guvern prin ordonanta de urgenta, in urmatoarea sedinta a Executivului.

„Taxa va folosi aceleasi principii, dar coeficientii nu vor mai fi la fel de mari. Asta pe termen scurt, pentru ca am spus ca vom introduce in Parlament un pro-iect de lege care sa reprezinte o taxa anua-la pentru toti poluatorii. Pana atunci se va aplica noua taxa. Este vorba despre grame de dioxid de carbon si despre capacitatea motorului, acelea vor fi cele doua elemente care se vor lua in calculul noii taxe. Acum, in prima faza, eliminam triplarea taxei auto”, a spus Nemirschi. Proprietarii de vehicule cu motor Euro 4 vor fi in continuare scutiti de la plata taxei.

Ministrul a aratat totodata ca proprie-tarii de vehicule care nu au incheiat pro-cedurile de inmatriculare pana la 5 de-cembrie 2008, data incepand de la care taxa de poluare auto a fost platita la o va-loare triplata, vor beneficia de o „pasuire”.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *