O subspecie rara de tigru, zarita la granita Chinei cu Myanmar

Oamenii de stiinta chinezi au declarat astazi ca detin o fotografie a unui tigru salbatic indo-chinez, una din subspeciile de tigru cele mai amenintate din lume. Imaginea a fost realizata in mai 2007 de un om de stiinta in rezervatia Xishuangbanna, o granita muntoasa intre China si Myanmar.
subspecie rara de tigru
In acel moment, cercetatorii de la State Foresty Administration (SFA) si departamentul provincial al padurii se aflau intr-un studiu pe teren de 20 de luni.

“Grupul de cercetare a descoperit un numar mare de amprente ale labelor de tigri, excremente, ramasite ale prazilor si urme de alte activitati din rezervatie. Ei au mai descoperit si bizoni, cerbi latratori si alte animale erbivore care se afla in lantul de alimentare al tigrilor”, a declarat Huo, un oficial din departamentul padurilor.

Tigrii indo-chinezi (Panthera Tigris Corbetti) se gasesc in principal in Thailanda, Camodgia, Vietnam, Laos, Malaesia si sudul Chinei. Oamenii de stiinta estimeaza ca mai sunt in salbaticie doar 1.200-1.700 de exemplare.

Huo nu a dorit sa dea un numar estimativ al tigrilor din zona Xishuangbanna, precum si numele cercetatorului care a realizat fotografia.

“Trebuie sa asteptam dovada finala din partea State Forestry Administration. In cateva saptamani vom face public un raport cu numarul estimativ al tigrilor”, a mai spus Huo.

Rezervatia Xishuangbanna, din sudul Yunnan, are cele mai bine conservate paduri tropicale din China.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente