O tigroaica alba a fost sfasiata de lei intr-un zoo ceh

0
581

Isabelle, o tigroaica alba foarte rara, in varsta de 17 ani, a fost sfasiata joi dimineata de un cuplu de lei care au intrat in cusca ei. Tragica intamplare a avut loc la o gradina zoologica din Liberec, Cehia. Isabelle

„De obicei, ei traiau separat si nu puteau niciodata sa se intalneasca”, a afirmat directorul gardinii, David Nejedlo.

Peste noapte, insa, leii si tigri dormeau in acelasi pavilion, dar erau despartiti de diverse garduri si porti.

Leii Sultan si Elsa au reusit sa intre in cusca tigroaicei printr-o poarta, in urma unei erori de securitate. Lupta inegala nu a durat decat cateva secunde.

Un ingrijitor a auzit tiptele animalelor a fugit catre cusca dar nu a avut la indemana niciun mijloc pentru a opri lupta. Niciun vizitator nu se afla in apropierea custii, a precizat directorul.

„Sistemul actual de securitate functioneaza de 12 ani si nu a avut niciodata loc un asemenea accidente”, a precizat directorul inainte de a promite masuri de siguranta mai puternice.

Gradina zoologica din Liberec este singura din Cehia care creste tigri albi, o specie din care mai traiesc doar cateva zeci de exemplare in toata lumea.

Isabelle fusese adusa in Liberec in 1994, de la un zoo din Suedia. In 1999 a nascut tripleti, Artemis, Afrodita si Achilles.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.