O zi ECO la Scoala Bocsa

O zi ECO la Scoala Bocsa
O zi ECO la Scoala Bocsa

Programul “ Sa stii mai multe, sa fii mai bun” ne-a dat ocazia sa desfasuram o serie de activitati pe teme ecologice, activitati care au avut un impact pozitiv asupra tuturor elevilor scolii noastre. Aceste activitati au fost organizate si datorita participarii scolii noastre, alaturi de C.T. A.P.I. si Scoala Hereclean, la Competitia Nationala EcOprovocarea, organizata de ViitorPlus si sponsorizata de Tenaris Silcotub.

Startul activitatilor l-a dat campania de constientizare “ Voluntariatul” in urma careia multi dintre elevii nostri, cu siguranta, vor deveni voluntari in diferite domenii de activitate. “Masinile ecologice” a fost inca un subiect interesant de discutie, antrenand in egala masura fete si baieti. Ca si activitatile sa devina mai antrenante, pe echipe, a fost organizat un concurs pe teme de protectia mediului. Prima etapa a concursului a fost jocul de mima. Echipele au primit diferite situatii si probleme de mediu pentru a le mima.

Scenetele care au fost puse in scena de elevii claselor a V-a, a VI-a si a VII-a au adus in atentia tuturor elevilor cat de nociv este efectul poluarii asupra mediului inconjurator. La finalul scenetelor s-a intonat si imnul echipei noastre, a ecOambasadorilor, pe melodia Vinovatii fara vina, a regretatului Florian Pittis.

O alta campanie de contientizare a avut ca tema alimentatia sanatoasa. Cu surpindere am aflat ca multi dintre elevii nostri sar peste micul dejun, ceea ce nu e deloc bine pentru stomacelul lor. Elevilor li s-a aplicat un chestionar legat de alimentatia sanatoasa, completandu-l ei au putut sa-si dea seama daca stiu ce se intampla cu sanatatea lor cand mananca nesanatos si sa invete sa-si controleze alimentatia.

Partea “ delicioasa” am lasat-o la final…..Masterchef. Elevii au avut la dispozitie fructe din care au realizat “opere” comestibile, acestea fiind premiile pentru echipele castigatoare la concursul pe echipe. Activitatea a continuat cu un targ de gastronomie internationala, mancarurile specifice diferitelor tari prezentate au fost vandute pe reciclabile. Pe tot parcursul activitatilor s-a organizat si o expozitie cu lucrarile elevilor din materiale reciclabile, realizate in urma campaniei din 28 martie 2013, Recicl’arte.

In paralel cu activitatile de la ciclul gimnazial, 2 ecoambasadori ai scolii Bocsa, 2 voluntari si d-na prof. de biologie Jula Mirela au organizat jocuri ecologice cu elevii din ciclul primar.

Maratonul activitatilor s-a incheiat cu un meci de volei intre profesorii Scolii Bocsa si elevii scolii. Sportul, o dieta sanatoasa si un mediu curat ne fac sa fim mai activi, mai veseli, mai hotarati si cu mai multa putere de munca.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente