Cargill sustine dezvoltarea “verde” a comunei Bucu

Cargill sustine dezvoltarea "verde" a comunei Bucu
Cargill sustine dezvoltarea “verde” a comunei Bucu

In acest fel, elevii au avut ocazia de afla mai multe despre Ziua Pamantului deruland activitati si jocuri prin care sa constientizeze importanta biodiversitatii si necesitatea protejarii mediului inconjurator. Terra a fost vazuta ca o casa ce trebuie pastrata curata, iar vietuitoarele ca entitati ce traiesc in echilibru si armonie.

Elevii au fost invatati sa planteze copacei, fiind de asteptat ca in viitor sa participe la actiuni ample de plantare. „Motto-ul Asociatiei Gardienii Terrei este «Daca te gandesti la ziua care va urma, ia-ti mancare. Daca te gandesti la anul care va urma – planteaza un copac. Daca te gandesti la secolul care va urma – educa copiii»”. Ne bucuram ca, prin acest proiect, alaturi de partenerii nostri, Gardienii Terrei se implica in crearea viitorului pe termen mediu si lung”, a declarat Marian Raducu, Presedintele Asociatiei Gardienii Terrei, explicand obiectivele asociatiei. Apoi, pe un teren al Primariei Bucu, s-au plantat peste 1000 de copaci.

La aceasta actiune au participat mai mult de 40 de voluntari din cadrul Cargill Romania, alaturi de voluntarii de la Gardienii Terrei si copiii de la Scoala Generala „Sfantul Ierarh Nicolae”, care au au transformat un teren abandonat pana acum cateva saptamani, intr-o padure de salcii. Fiecare copil care a participat la actiunea de plantare a scris un mesaj pentru copacul pe care l-a sadit, caruia i-a daruit numele sau si de care va avea grija sa creasca mare in anii ce vin. Primaria Bucu a acordat firmei Cargill tot sprijinul necesar, primarul Ion Dragusin bucurandu-se de aceasta initiativa.

De altfel, acesta a declarat: „Primaria Bucu saluta initiativa Cargill de a sprijini si dezvolta comunitatea noastra locala creand noi standarde de conservare a solului. Personal, sunt foarte mandru ca localitatea nostru beneficiaza de profesionalismul si preocuparea constanta pentru mediu ale acestei companii. Ma bucura ca au fost implicati si copiii, ce trebuie sa invete sa respecte si ocroteasca mediul inconjurator. Sunt sigur ca isi vor ingriji copaceii saditi astazi, cu multa grija si preocupare si pe viitor”. Pledoaria Cargill in favoarea unui mediu pur se adreseaza intregii tari, initiativele si actiunile desfasurate de ei avand drept scop sprijinirea si dezvoltarea comunitatilor in care s-au implicat. „Am aflat ca cetatenii si autoritatile din Bucu, judetul Ialomita, sunt foarte implicati in dezvoltarea unor proiecte de protectie a mediului. In calitate de membru activ al comunitatii locale si parte a politicii noastre globale, Cargill Romania este onorata sa poata sustine Primaria Bucu in proiectele sale ecologice”, a declarat Diana Ojica, Presedinte al Comitetului pentru Responsabilitate Sociala Cargill. Ziua Pamantului este, la nivel global, consacrata constientizarii problemelor de mediu si incurajarii comunitatilor locale in vederea implicarii civice. Cargill a conceput acest proiect, pentru a contribui la eforturile globale orientate in aceasta directie. Eforturile depuse de Cargill din dorinta ca oamenii sa constientizeze importanta problemelor de mediu se reflecta si in participarea miilor de angajati ai acestei firme la proiect. Angajamentul Cargill in favoarea protectiei mediului a fost onorat de mii de angajati din peste 230 de unitati din 30 de tari, care s-au alaturat organizatiilor locale.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,534FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente