Array

Doi francezi au incheiat un ocol al Pamantului intr-o masina electrica

Doi francezi au incheiat un ocol al Pamantului intr-o masina electrica

Doi tineri ingineri parizieni au incheiat luni, la Strasbourg (est) un tur al lumii la bordul unei masini cu propulsie 100% electrica, o odisee de 25.000 de kilometri ce i-a purtat prin 17 tari. Cei doi au pornit in aceasta aventura pentru a demonstra ca automobilele electrice sunt fiabile si pot fi folosite foarte bine pentru calatorii zilnice.

Cei doi au pornit de la Strasbourg la 11 februarie, cu un automobil Citroën C-Zéro, si si-au incheiat luni calatoria, dupa un periplu de 8 luni punctat de aproximativ 250 de realimentari electrice, fie in statii de realimentare publice, fie de la magazine sau chiar de la prizele persoanelor particulare. ‘Daca am putut face ocolul Pamantului cu un automobil electric, trecand prin desertul Gobi si pe drumurile desfundate din Laos, acest lucru demonstreaza ca aceste automobile port fi folosite si pentru a merge la munca sau pentru a-i duce pe copii la scoala’, a comentat Xavier Degon, 27 de ani, inginer in cadrul EDF, gigantul francez din domeniul electricitatii.

In calatoria lor, cei doi aventurieri francezi au traversat Statele Unite de la New York la San Francisco, au trecut apoi in Japonia, si apoi au legat Singapore de Franta via Asia de Sud-Est, China, Kazahstan si Europa de Est.

Automobilul a trebuit reincarcat la fiecare 100 – 150 de kilometri, ceea ce a dus la aparitia catorva greutati, dar nimic insurmontabil, conform lui Antonin Guy, 29 de ani.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente