Alte trei parcuri eoliene, anuntate la Tulcea

Alte trei parcuri eoliene, anuntate la Tulcea

Trei parcuri eoliane ar putea fi deschis in zonele Dorobantu, Topolog si Casimcea, invistitii apartinand unui joint venture for­mat din firmele ERG SpA si Lukoil, cu finantarea, prin cre­ditare, a Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare.

Potrivit unui comunicat pu­blicat pe site-ul BERD, cele doua firme sunt in proces de achizitie, iar semnarea unui acord ar putea avea loc in luna octombrie.

„Credem in regimul energiilor regenerabile din Romania si derulam mai multe proiecte in aceasta tara, proiecte care se afla in diferite etape ale procesului de aprobare”, a declarat Louis Borgo, reprezentantul BERD.

Tot in zona Casimcea, a fost deschis recent un parc eolian care apartine grupului italian Enel Green Power, iar in luna iunie a acestui an concernul a anuntat ca vrea sa-si dubleze capacitatile de energie eoliana din Romania pana la 500 Megawati in urmatorii patru ani. De asemenea, in aceasta luna, firma austriaca Verbund a anuntat ca va cheltui 340 milioane de euro pentru proiecte eoliene in Romania pana in 2016.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente