Oltea Doamna pregateste eco-agenti

Cadrele didactice vor stimula copiii să aibă grijă de mediul înconjurător
Cadrele didactice vor stimula copiii sa aiba grija de mediul inconjurator
Cadrele didactice vor stimula copiii sa aiba grija de mediul inconjurator

Copiii de la Oltea Doamna vor deveni eco-agenti si vor invata sa creasca nivelul calitatii mediului inconjurator.

„Nu putem schimba pe altii, dar daca ne putem schimba pe noi insine, putem inceta schimbarea infatisarii Pamantului” – este motto-ul dupa care isi vor ghida actiunile, cadrele scolare impreuna cu elevii lor de la Scoala Oltea Doamna, in cadrul campaniei Eco-Scoala, demarata luni (22 noiembrie) la pranz.

Organizatorii au decis initierea campaniei dupa ce au vazut rezultatele bune obtinute de cadre didactice si elevi din alte unitati. Prin campania ce se va derula pe durata a doi ani scolari, cadrele didactice si elevii vor sa creeze un mediu calitativ superior in curtea, gradina si in apropierea scolii.

Invatatoarea Laura David, organizatorul principal al campaniei, a anuntat ca prin actiunile din Eco-Scoala ea si colegii implicati (invatatori si profesori) vor sa stimuleze „motivatia elevilor pentru protejarea naturii si formarea unui comportament ecologic adecvat”.

Fapte

Elevii din clasele implicate vor fi impartiti in echipe de eco-agenti si vor avea misiuni de supraveghere a mediului din scoala in timpul unor pauze, vor marca evenimente importante pe plan european si mondial („Anul International al Biodiversitatii”, „Ziua Mondiala a Apei”, „Anul European al Voluntariatului 2011 in Romania”).

„Pe pielea lor”, elevii se vor convinge de efectele benefice ale actiunilor „eco” si vor vedea rezultatele propriilor fapte din aceasta campanie: vor pregati gradina de flori si spatiul verde din curtea scolii, vor efectua cu cadrele didactice cateva lucrari de intretinere necesare conform sezonului, vor inlocui trandafirii, pomii uscati si imbatraniti etc.

Micutii de la Oltea Doamna vor fi invatati sa colecteze deseuri si sa le transforme in jucarii sau alte obiecte utile la scoala sau acasa, se vor ocupa de reinnoirea periodica a materialelor expuse pe panourile Eco-scoala din unitatea lor de invatamant si vor edita chiar o revista cu acelasi nume. Cadrele didactice vor stimula copiii sa isi extinda grija fata de mediu si in afara scolii si vor „adopta” Parcul Traian, pe care il vor ingriji.

Prezent la demararea campaniei, directorul scolii, prof. Mircea Mitran, s-a declarat bucuros sa auda ca si aceasta campanie se va concretiza in fapte cu urmari benefice directe si ca nu e vorba doar de proiecte plicticoase pe hartii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *