OMS: Vorbitul excesiv la telefonul mobil duce la cancer de creier

OMS: Vorbitul excesiv la telefonul mobil duce la cancer de creier

Daca pana acum erau doar speculatii, acum este oficial! Agentia Internationala de Cercetare a Cancerului din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) avertizeza ca vorbitul excesiv la telefonul mobil duce la cancer de creier.

Aproximativ 30 de oameni de stiinta din 14 tari au analizat, in perioada 24-31 mai, o serie de studii de specialitate si de experimente realizate pentru a stabili gravitatea expunerii la campurile electromagnetice de radiofrecventa. Profesorul Jonathan Samet, de la Universitatea din California de Sud, SUA, presedinte al grupului de lucru, spune, intr-un comunicat OMS, ca datele existente sunt suficient de puternice pentru a incadra efectele vorbitului la mobil in categoria de risc crescut de cancer.

„Jumatate din populatia lumii foloseste telefoane mobile, iar aceste obiecte sunt folosite, din ce in ce mai mult, si de catre copii. Trebuie sa tinem cumva sub control acest lucru”, a estimat profesorul Samet. Conform unei cercetari anterioare, realizata in 2004, riscurile aparitiei unei tumori la creier sunt cu 40% mai mari pentru cei ce vorbesc mult la telefonul mobil (media raportata: 30 de minute/zi, timp de zece ani).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *