Omul REInverzeste locul!

  Bilanț: Salvați Dunărea și Delta împlinește 10 ani de activitate. Cu ce se poate lăuda asociația
  Omul REInverzeste locul! - o campanie Asociatia Salvati Dunarea si Delta
  Omul REInverzeste locul! – o campanie Asociatia Salvati Dunarea si Delta

  Asociatia Salvati Dunarea si Delta in parteneriat cu Dorna lanseaza proiectul ”Omul REinverzeste locul!” in cadrul caruia invita comunitatile locale sa se implice activ in proiecte de mediu.

  In perioada 11 iunie – 31 octombrie 2013, vor fi sprijinite 20 de activitati de igienizare si amenajare a unui spatiu verde important pentru comunitate care, din diverse motive, s-a degradat si isi asteapta o a doua sansa. Cei care vor reusi sa convinga prin determinare si plan de organizare vor fi desemnati castigatori si vor primi materiale necesare implementarii proiectului, in valoare de 1.000 de euro.

  Inscrierea proiectelor se va putea face prin intermediul aplicatiei Omul REinverzeste locul! (disponibila pe pagina de Facebook The RE Concept si prin aplicatia de mobil Green Touch, disponibila gratuit in App Store si Google Play).

  Regulamentul concursului este cat se poate de simplu: persoana/persoanele interesate sunt invitate sa-si inscrie proiectul in aplicatia de Facebook sau cea de mobil, sa spuna povestea locului ales si importanta acestuia pentru comunitate si sa incarce o fotografie care sa ilustreze situatia actuala a spatiului. Daca proiectul mobilizeaza cat mai multe like-uri si persoane dornice sa participe la ecologizarea/amenjarea locului, initiatorul primeste sprijinul logistic din partea Asociatiei Salvati Dunarea si Delta.

  “Degringolada imobiliara a inecat in praf si moloz tapsanele si scuarurile care inconjurau blocurile, inchinzand in casa mingi, partide de sah si relaxarea de seara. Convivialitatea urbana, si-asa anemica, a fost redusa la interactiunea din scara de bloc. Aceeasi stare de parasire a napadit si multe din satele noastre unde pasunile invecinate au fost transformate in cimitire de deseuri iar copiii se joaca pe marginea drumurilor, in bataia rotilor de tir.

  Campania noastra – Omul REinverzeste locul! – ofera mijloacele de actiune cetatenilor care refuza sa se resemneze si care isi vor locurile dragi de langa casa sa teasa din nou povesti”, a declarat Liviu Mihaiu, Presedintele Asociatiei Salvati Dunarea si Delta.

  Concursul de actiune civica face parte din proiectul ”Omul REinverzeste locul”, implementat de Asociatia Salvati Dunarea si Delta, in parteneriat cu Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, sprijinit de Ministerul Educatiei Nationale, si sustinut de Dorna.

  “De-a lungul multor ani in care am dezvoltat actiuni de responsabilitate fata de mediu am invatat ca puterea exemplului si implicarea directa a comunitatilor locale sunt poate singurele sanse reale pentru asumarea unui comportament civic. Daca omul planteaza el insusi un copac sau invata de ce este bine sa arunce ambalajul de carton in containerul de colectare selectiva, si nu la gunoi, poate va intelege si va respecta mai mult natura. De aceea, Omul REinverzeste locul! este un proiect in care noi credem si in urma caruia speram ca, avand si suportul autoritatilor locale, cele 20 de actiuni de ecologizare sa fie nu doar un rezultat, ci mai ales un inceput”, a declarat Mugurel Radulescu, Public Affairs and Communications Manager, Coca-Cola HBC Romania si Republica Moldova.

  Printre obiectivele proiectului se numara: dezvoltarea unui comportament prietenos cu mediul in randul copiilor, popularizarea colectarii selective si stimularea comunitatilor locale in realizarea activitatilor de mediu si advocacy, dar si promovarea Asociatiilor de Dezvoltare Intercomunitara din domeniul gestionarii deseurilor in comunitatile locale, prin implicarea lor in proiectele desemnate castigatoare.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *