Directia Veterinara arunca problema animalelor moarte in curtile primariilor

Direc?ia Veterinar? arunc? problema animalelor moarte în cur?ile prim?riilor
Directia Veterinara arunca problema animalelor moarte in curtile primariilor
Directia Veterinara arunca problema animalelor moarte in curtile primariilor

Primari, viceprimari si alte persoane din administratia publica locala s-au intalnit ieri la Prefectura pentru a discuta despre ecarisarea animalelor moarte.

Desi sedinta a fost ascunsa de ochii presei, Informatia Zilei a participat, avand informatii din alte surse.

Luni, 10 iunie, la initiativa Directiei Sanitar Veterinar si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA), cu sprijinul Prefecturii Satu Mare, a fost convocata o intalnire cu primari, viceprimari si alte persoane din administratia publica locala, pe tema ecarisarii teritoriului. Documentul prezentat a fost intocmit in baza Regulamentului 1069/2009 privind ecarisarea teritoriului. S-a invocat si pericolul aplicarii Romaniei de sanctiuni pentru neconformare.

Subprodusele de origine aminala pot reprezenta un pericol pentru populatie

Intalnirea cu reprezentantii autoritatilor publice locale a fost onorata cu prezenta de prefectul Eugeniu Avram, de subprefectul Cristian Sasu si de Ramona Antonescu.

Doctorul veterinar Corneliu Ceica, directorul DSVSA Satu Mare, a prezentat cadrul general privind obligativitatea respectarii inclusiv la nivele locale a regulamentelor Comisiei Europene. Desigur s-a subliniat si faptul ca pentru neconformare, in cazul in care reprezentantii comisiei care vor sosi in toamna in Romania vor gasi aspecte negative, se vor impune sanctiuni inclusiv financiare.

Nu este exclusa nici restrictionarea circulatiei animalelor si a produselor de origine animala in afara granitelor tarii.Deja este demarata actiunea de infrigement pe tema ecarisarii teritoriului. Sesizarea este depusa la Comisia Juridica a Comisiei Europene.

Detalii privind gestionarea deseurilor de origine animala altele decate cele destinate consului uman au fost prezentate de doctorul veterinar Kato Iului, specialist in cadrul DSVSA Satu Mare. S-a subliniat necesitatea ecarisarii acestor deseuri care pot reprezenta un pericol pentru animale, dar si pentru populatie.

Doctorul Kato Iuliu a mentionat ca potrivit normelor internationale, ecarisarea deseurile de origine animala care nu sunt destinate consumului uman pot fi impartie in 3 categorii. Doua dintre ele sunt deosebit de periculoase si dop deveni focare de transmitere a unor boli deosebit de grave.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *