OMV a deschis prima statie publica de alimentare cu hidrogen

Austriecii de la OMV au facut deja primul pas spre crearea unei retele publice de alimentare cu hidrogen, dupa ce au deschis prima statie de alimentare cu hidrogen din Germania.
statie de alimentare cu hidrogen
Prima statie publica de alimentare cu hidrogen a fost deschisa langa aeroportul din Stuttgart. Primul vehicul alimentat cu hidrogen de la noua statie OMV din Stuttgart este un Mercedes-Benz B-Klasse, care este alimentat cu pile de combustibil cu hidrogen. Pompa de alimentare cu hidrogen functioneaza la o presiune de 700 de bari, iar pistolul pentru alimentat se fixeaza cu anumite elemente de siguranta la supapa rezervorului de carburant.

Mercedes-Benz va produce versiunea F-Cell a lui B-Klasse intr-o serie limitata in decursul acestui an, pentru a testa viabilitatea modelelor alimentate cu hidrogen in utilizarea de zi cu zi. Primul automobile Daimler alimentat cu pile de combustibil pe hidrogen a fost prezentat in anul 1994, iar grupul german a investit peste un miliard de euro in dezvoltarea acestei tehnologii pentru a ajunge la nivelul actual. Germanii de la Daimler au construit peste 100 de vehicule de testare a motoarelor si trenurilor de rulare cu hidrogen.

Pompa de hidrogen de la aceasta statie de alimentare functioneaza la 700 de bari, dar furnizorul de pompe care a construit aceasta unitate ofera si o versiune care functioneaza la 350 de bari. Ambele unitati pot umple un rezervor in doar cateva minute, iar sistemul este la fel de usor de folosit ca metoda conventionala de alimentare cu carburant. Principala diferenta dintre cele doua metode de alimentare consta in faptul ca intre rezervor si pompa de carburant trebuie realizat un sigiliu perfect, pentru a putea alimenta carburantul cu presiune mare in siguranta.

Sursa: Automarket

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente