OMV Petrom, amendata pentru nepasatre in urma unei deversari de apa sarata si titei

  0
  395
  OMV va putea exporta gaze autohtone la preţ redus
  OMV Petrom, amendata pentru nepasatre in urma unei deversari de apa sarata si titei

  Oficialii OMV Petrom- Sector 101 Vata sunt buni de plata unei amenzi in valoare de 2.000 de lei, dupa ce una dintre conductele de transport ale companiei s-a spart si a deversat pe sol peste 100 de litri de apa sarata si titei. Accidentul a avut loc in comuna Vedea, sat Vata, produsele petroliere afectand drumul judetean 657B pe o lungime de 150 de metri liniari.

  Sanctionati pentru nepasare

  Pe 5 martie, schela de la Vata a suferit o avarie, cel mai probabil datorata unor hoti de combustibil. Comisarii Garzii de Mediu au fost instiintati si au sosit la fata locului pentru a constata daunele produse de scurgerile de petrol. „S-a intamplat dimineata la 7.20. Din cauza avariei, s-au scurs 50 de litri de apa sarata si 50 de litri titei pe o suprafata de 75 de metri patrati. S-a oprit pomparea, s-a remediat defectiunea si s-a curatat terenul. Pentru poluare accidentala, reprezentantii OMV Petrom SA au de platit o amenda de 2.000 de lei pentru ca nu au luat masurile corespunzatoare in vederea evitarii afectarii terenului limitrof prin scurgeri de produse petroliere“, ne-a declarat comisarul Iulian Matei, seful Comisariatului Regional al Garzii de Mediu.

  Zece firme prinse in off-side

  In primele doua saptamani ale lunii martie, comisarii Garzii de Mediu au ins­pectat 108 societati, aplicand sanctiuni la 10 dintre ele. Cele mai mari amenzi le-au primit SC Euro Auto Plastic Systems din Mioveni, SC VM Comp SRL din Stefanesti si SC Ecolignor din Micesti. Pentru ca nu au prezentat actele de expeditie-transport a deseurilor nepe­riculoase, cele trei firme au de plata la Mediu cate 10.000 de lei. Cuantumul sanctiunilor aplicate in prima jumatate a lunii martie ajunge la 44.100 de lei.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.