OMV Petrom, amendata pentru nepasatre in urma unei deversari de apa sarata si titei

OMV Petrom, amendata pentru nepasatre in urma unei deversari de apa sarata si titei

Oficialii OMV Petrom- Sector 101 Vata sunt buni de plata unei amenzi in valoare de 2.000 de lei, dupa ce una dintre conductele de transport ale companiei s-a spart si a deversat pe sol peste 100 de litri de apa sarata si titei. Accidentul a avut loc in comuna Vedea, sat Vata, produsele petroliere afectand drumul judetean 657B pe o lungime de 150 de metri liniari.

Sanctionati pentru nepasare

Pe 5 martie, schela de la Vata a suferit o avarie, cel mai probabil datorata unor hoti de combustibil. Comisarii Garzii de Mediu au fost instiintati si au sosit la fata locului pentru a constata daunele produse de scurgerile de petrol. „S-a intamplat dimineata la 7.20. Din cauza avariei, s-au scurs 50 de litri de apa sarata si 50 de litri titei pe o suprafata de 75 de metri patrati. S-a oprit pomparea, s-a remediat defectiunea si s-a curatat terenul. Pentru poluare accidentala, reprezentantii OMV Petrom SA au de platit o amenda de 2.000 de lei pentru ca nu au luat masurile corespunzatoare in vederea evitarii afectarii terenului limitrof prin scurgeri de produse petroliere“, ne-a declarat comisarul Iulian Matei, seful Comisariatului Regional al Garzii de Mediu.

Zece firme prinse in off-side

In primele doua saptamani ale lunii martie, comisarii Garzii de Mediu au ins­pectat 108 societati, aplicand sanctiuni la 10 dintre ele. Cele mai mari amenzi le-au primit SC Euro Auto Plastic Systems din Mioveni, SC VM Comp SRL din Stefanesti si SC Ecolignor din Micesti. Pentru ca nu au prezentat actele de expeditie-transport a deseurilor nepe­riculoase, cele trei firme au de plata la Mediu cate 10.000 de lei. Cuantumul sanctiunilor aplicate in prima jumatate a lunii martie ajunge la 44.100 de lei.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente