SUA au impus, pentru prima oara, norme privind emisiile de dioxid de carbon ale centralelor energetice

0
359
SUA au impus, pentru prima oara, norme privind emisiile de dioxid de carbon ale centralelor energetice

Statele Unite ale Americii au impus, pentru prima oara, norme privind emisiile de dioxid de carbon ale centralelor energetice, vizand in special centralele pe carbuni, considerate a purta o responsabilitate ridicata pentru schimbarea climatica.

Dupa mai mult de un an de examinare a acestor masuri controversate din punct de vedere politic, Agentia americana pentru Protectia Mediului (EPA) a dat asigurari ca noile reglementari nu se vor aplica decat centralelor viitoare si ca centralele pe carbuni existente isi vor putea continua activitatea daca vor fi aduse in conformitate cu noile reguli.

„Pentru moment, nu exista nicio limitare a volumului de poluare generat de dioxidul de carbon pe care centralele viitoare sunt autoritate sa il emita. Iar amenintarile pe care le reprezinta schimbarea climatica pentru sanatate si economie continua sa creasca”, a explicat Lisa Jackson, directoarea EPA, intr-un comunicat.

EPA va detalia masurile in cadrul zilei de marti. Impreuna, centralele si rafinariile sunt responsabile pentru aproape 40% din emisiile de gaze cu efect de sera in SUA.

Administratia presedintelui Barack Obama s-a angajat sa reduca emisiile de dioxid de carbon, insa eforturile sale au fost dejucate de sectorul energetic si rivalii sai din partidul republican, unii dintre membrii acestuia punand la indoiala realitatea schimbarii climatice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.