ONG-Fest in imagini

0
362

sigla-finala-ongfest.jpgDupa cum probabil multi dintre Dvs. stiu, intre 11-13. septembrie a avut loc, in centrul istoric al Bucurestiului, o noua editie a festivalului/targului organizatiilor nonprofit din Romania – ONG-Fest 2009.

Cu cca. 200 de ONG-uri si institutii publice participante si estimativ 30.000 de vizitatori, festivalul societatii civile din Romania, organizat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) a fost, in opinia mea personala, un real succes. Organizarea a fost buna, corturile si mobilierul pus la dispozitie participantilor a fost nou si ales cu gust, iar locatia si amplasarea corturilor sub forma unor alei pe strazile din fermecatorul Lipscani i-au dat ‘asediului’ ONG-ist o nota inedita si totodata istorica.

Printre punctele negative as mentiona totusi veritabila poluare sonora muzicala de la scena din centrul targului, unele grupuri confundand probabil acest eveniment cu un festival de muzica rock… Apoi, municipalitatea Bucurestiului i-a intampinat pe reprezentantii societatii civile din intreaga tara pe niste strazi aflate in reconstructie, doar pe trei sferturi terminate. Cu un minim de efort suplimentar cred ca s-ar fi putut pava  in timp util (chiar si provizoriu) acele 3 strazi din Lipscani (din spatele Muzeului National) care au gazduit evenimentul.

Lasand vorbele la o parte, va invit sa vizionati cateva filmulete ‘proaspeat’ realizate in ultimele zile la ONG-Fest. Mai exact, va propun 2 ‘albume’ (playlist-uri), unul continand un interviu cu o reprezentanta a FDSC (Aurelia Grigore, coordonatorul departamentului relatii publice) precum si 9 filme cu TOATE standurile si, sper, toate ONG-urile prezente, iar celalalt album continand scurte interviuri cu unele ONGuri participante (Asociatia Salvati Delta, Reteaua RACRO (de combatere a schimbarilor climatice), Ateliere fara Frontiere s.a.).

Deoarece festivalul s-a adresat intregii sfere ONG si nu doar ONG-urilor de protectia mediului, veti vedea cu precadere asociatii si fundatii sociale, culturale si de tineret si mai putin de mediu. Printre ONG-urile intervievate am inclus insa cat mai multe cu profil ecologist.

Link playlist 1 (Interviu FDSC + „Tur de orizont”): http://www.youtube.com/view_play_list?p=268829E70748BE0B

Link playlist 2: (Interviuri ONG-uri): http://www.youtube.com/view_play_list?p=D0BF58E21F1DCF13

Va doresc vizionare placuta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.