ONG-urile de mediu cer respingerea documentatiei pentru proiectul RMGC

  0
  324

  Greenpeace Romania si Centrul de Resurse Juridice solicita Ministerului Mediului respingerea documentatiei depuse in vederea obtinerii acordului de mediu pentru demararea exploatarii aurifere de la Rosia Montana, de catre compania Rosia Montana Gold Corporation.Rosia Montana

  Reprezentantii celor doua asociatii de protectie a mediului sustin ca solicitarea constituie plangere prealabila conform Legii 554/2004 privind contenciosul administrativ iar ministrul Mediului are la dispozitie 30 de zile calendaristice pentru a respinge documentatia, in caz contrar urmand sa fie actionat in justitie.

  „Documentatia depusa la Ministerul Mediului si Padurilor este depasita. Conform sentintei 157/2007 emisa de Curtea de Apel Brasov, Muntele Carnic nu mai poate fi exploatat, deci trebuie exclus din acest proiect”, a declarat Catalina Radulescu, avocat reprezentant Centrul de Resurse Juridice. Aceasta a completat ca proiectul ar trebui refacut cu excluderea Muntelui Carnic din zona propusa pentru exploatare.

  „Muntele Carnic trebuie protejat, avand in vederea valoarea sa arheologica de mare importanta. Greenpeace a cerut Ministrului Culturii si Patrimoniului National demararea de urgenta a procedurii de includere a zonei Rosia Montana in patrimoniul UNESCO”, a mentionat Crisanta Lungu, coordonator de campanii Greenpeace.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.