Opel promite un consum de carburant mai redus pentru Agila, Corsa, Meriva si Astra in 2012

  0
  467
  Opel promite un consum de carburant mai redus pentru Agila, Corsa, Meriva şi Astra în 2012
  Opel promite un consum de carburant mai redus pentru Agila, Corsa, Meriva si Astra in 2012

  Reducerea suplimentara a consumului de carburant si functii noi – acestea sunt doar doua dintre caracteristicele modelelor Opel Agila, Corsa, Meriva si Astra cu tehnologie ecoFLEX, ce vor ajunge in showroom-uri in 2012.

  Datorita ofertei extinse de sisteme de propulsie ecoFLEX pentru gama de autoturisme, numarul de modele echipate cu tehnologia ecoFLEX care permite reducerea consumului de carburant a crescut – in functie de piata – la un total de peste 60 de modele, un numar de doua ori mai mare.

  Noul Astra ecoFLEX este exemplul perfect in ceea ce priveste reducerea consumului de carburant, prin utilizarea tehnologiei ecoFLEX in combinatie cu sistemul Start/Stop. Cu emisii de numai 99 g de CO2/km (3,7 litri de motorina/100 km), acesta este cel mai ecologic si mai economic model Astra de pana in prezent, dezvoltand o putere impresionanta de 96 kW/130 cp. Sistemul Start/Stop este disponibil acum si pentru variantele Corsa echipate cu motor cu benzina.

  Modelele de 1,2 si 1,4 litri se caracterizeaza printr-o economie de carburant de 0,4 litri/100 km si un nivel al emisiilor de dioxid de carbon de numai 119 g/km.

  Si Meriva 1.3 CDTI este mai economic datorita sistemului Start/Stop si tehnologiei ecoFLEX. In regim combinat, consumul de carburant al Meriva 1.3 CDTI ecoFLEX este redus in medie cu 0,4 litri/100 km, iar nivelul de emisii este redus la numai 109 g de CO2/km, unele dintre cele mai scazute valori din clasa sa.

  Pentru clientii care prefera o masina cu performante serioase, se afla la linia de start editia limitata a modelului Corsa OPC de 155 kW/210 cp: Corsa OPC Nürburgring Edition.

  Sistemul de transport biciclete FlexFix este acum si mai practic
  Conceptul de flexibilitate specific marcii Opel a fost, de asemenea, imbunatatit: sistemul de transport biciclete FlexFix, extrem de practic, poate fi combinat optional cu sistemul de asistenta la parcare din dotarea modelelor Corsa, Meriva si Astra cu cinci usi. Sistemul inovator FlexFix poate fi achizitionat exclusiv de la Opel. Dupa cum a fost anuntat la lansarea pe piata a autovehiculului Astra Sports Tourer de la sfarsitul anului trecut, suportul pentru biciclete dezvoltat de Opel este disponibil si pentru acest Astra. Sports Tourer este prevazut cu un sistem FlexFix de ultima generatie, imbunatatit, cu o utilizare extrem de simpla si un nivel ridicat de functionalitate. O alta dotare optionala disponibila in premiera pentru Corsa si Meriva este carligul de remorcare demontabil.

  Noile sisteme infotainment cu o gama extinsa de functii pentru modelele Meriva si Astra
  Noile sisteme de infotainment Navi 600 si Navi 900 Europa oferite pe Insignia sunt disponibile acum si pentru modelele Meriva si Astra care vor fi lansate in 2012. Noile sisteme sunt superioare versiunilor anterioare pe baza de CD sau DVD in ceea ce priveste functiile oferite. Toate datele hartilor sunt stocate pe carduri SD, iar hartile pot fi adaptate la cerintele clientilor. Pe langa punctele de interes implicite (POl), pot fi descarcate si memorate puncte suplimentare pe dispozitiv. O alta functie practica: pe langa selectarea celor mai rapide si mai scurte trasee, sistemul de navigatie poate calcula si cele mai economice rute – cele care permit o reducere cat mai mare a consumului de carburant. Sistemul Navi 900 Europa dispune, de asemenea, si de functiile de recunoastere vocala si jurnal, aceasta din urma dand posibilitatea de a diferentia calatoriile in interes personal de cele de afaceri.

  Opel Agila: 1.0 ecoFLEX acum cu 109 grame/km CO2
  Pentru modelul anului 2012, Opel Agila 1.0 ecoFLEX ofera o putere marita la 50kW/68 CP (fata de 48 kW/65 CP) dar si un consum mai mic de carburant si emisii CO2 mai reduse. In ciclul combinat, Agila 1.0 ecoFLEX consuma cu 0,3 litri mai putin, pana la o medie de 4,8 litri/100 km, iar emisiile de CO2 ajung la doar 109 grame/km.

  Din noiembrie, Agila 1.0 ecoFLEX va fi disponibil clientilor cu sistem Start/Stop si consum mai mic de carburant.

  Opel Corsa: tehnologia Start/Stop si pentru motoarele pe benzina
  Anul trecut, era vorba de un nou sasiu si un nou sistem de directie, la inceputul anului 2011 de un nou aspect, o gama extinsa de culori si un model ecoFLEX cu un consum de carburant extrem de redus si emisii de doar 94 g de CO2/km – modelul Corsa aduce intotdeauna cu imbunatatiri atractive, iar anul 2012 nu face exceptie.

  Sistemul Start/Stop este disponibil acum, pe langa motoarele 1.3 CDTI ecoFLEX (55 kW/75 cp si 70 kW/95 cp), si pentru motoarele cu benzina 1.2 ecoFLEX (63 kW/85 cp) si 1.4 ecoFLEX (74 kW/100 cp). Aceste modele sunt dotate cu o baterie de inalta performanta, un demaror cu rezistenta ridicata si pneuri 185/65 R 15 cu rezistenta redusa la rulare. Un avantaj semnificativ oferit de sistemul Start/Stop este acela ca permite reducerea consumului de carburant in regim combinat in medie cu 0,4 litri, pana la 5,1 litri/100 km in cazul unitatii de 1,2 litri si la 5,3 l/100 km in cazul motorului de 1,4 l. In mediul urban, consumul este redus cu pana la 0,8 litri/100 km. Acest lucru permite reducerea nivelului de emisii de CO2 a variantelor pe benzina din dotarea modelului Corsa la doar 119 g/km.

  Un model Corsa HOT pentru soferii pasionati: OPC Nürburgring Edition
  In sfarsit aici: pentru cei care prefera un autovehicul sportiv cu performante ridicate, Opel a pregatit un model de top in gama Corsa: Corsa OPC Nürburgring Edition. Fata de modelul Corsa OPC standard, OPC Nürburgring Edition este echipat cu un motor supraalimentat de 1,6 l, care dezvolta o putere mai mare (155 kW/210 cp fata de 141 kW/192 cp) si genereaza un cuplu mai ridicat (in modul supraalimentat: pana la 280 Nm fata de 266 Nm in cazul modelului Corsa OPC). Acesta este disponibil si cu noul sasiu Bilstein extrem de performant, diferentialul autoblocabil multidisc cu actionare mecanica si un sistem de franare produs de Brembo, care sporesc siguranta oferita de acest autovehicul sportiv in timpul calatoriei. Corsa OPC Nürburgring Edition accelereaza pana la 100 km/h in 6,8 secunde (cu 0,4 secunde mai putin decat versiunea OPC standard) si atinge o viteza maxima de 230 km/h (fata de 225 km/h).

  Printre elementele speciale ale acestui autovehicul se numara jantele de 18 inch, scaunele sport OPC Recaro pentru sofer si pasagerul din fata si logo-ul Nürburgring pe scaune si montantii B.

  Opel Meriva: un nivel al emisiilor de numai 109 g de CO2/km datorita sistemului Start/Stop si tehnologiei ecoFLEX
  Asemenea modelului Corsa, Opel extinde gama de motoare echipate cu sistem Start/Stop si tehnologie ecoFLEX si pentru Meriva. Modelul este disponibil acum cu motorul ecoFLEX 1.3 CDTI (70 kW/95 cp), cu sistem Start/Stop, baterie de inalta performanta, demaror cu rezistenta ridicata si pneuri cu rezistenta redusa la rulare. Performantele rezultate sunt impresionante: consumul de carburant in mediul urban al motorului 1.3 CDTI ecoFLEX este redus la 4,8 litri (fata de 5,6 litri in versiunea anterioara), ajungand astfel la o economie de 0,8 litri/100 km. Chiar si in regim combinat, tehnologia care reduce consumul de carburant isi spune cuvantul: o economie medie de 0,4 litri de motorina la 100 km. Datorita nivelului scazut al emisiilor de CO2, de numai 109 g/km, modelul Meriva 1.3 CDTI ecoFLEX cu sistem Start/Stop este unul dintre cele mai ecologice autovehicule din clasa sa.

  Opel Astra: Doua noi modele ecoFLEX cu emisii de numai 99 g de CO2/km
  Un alt aspect important pe agenda modelului Astra este reducerea consumului de carburant si a emisiilor de dioxid de carbon; astfel, autovehiculul compact de succes este acum disponibil cu o gama extinsa de motoare dotate cu sistemul Start/Stop. In 2012 se introduce in premiera noul motor 1.7 CDTI in dotarea gamei Astra. Caracteristica principala a noului motor turbo diesel cu sistem de injectie common rail optimizat din punct de vedere al frecarii este noul sistem de gestionare a motorului, proiectat in intregime de catre inginerii Opel. Acesta asigura o functionare optima, consum redus de carburant, precum si un nivel scazut de zgomot si vibratii. Noul motor 1.7 CDTI este disponibil acum in doua variante de putere: 81 kW/110 cp, respectiv 96 kW/130 cp, cu un cuplu maxim de 280, respectiv 300 Nm.

  Modelul Astra ecoFLEX cu cinci usi este disponibil in ambele variante de putere ale sistemului de propulsie 1.7 CDTI si ofera o combinatie unica de conducere economica si performante rafinate. Acesta se caracterizeaza printr-un consum de numai 3,7 litri de motorina/100 km si emisii de CO2 de doar 99 g/km, devenind astfel cel mai economic si mai ecologic model din gama Astra. Astra ecoFLEX este echipat cu un sistem Start/Stop, o baterie de inalta performanta, demaror cu rezistenta ridicata si pneuri cu rezistenta redusa la rulare. In plus, acesta este prevazut un sistem de recuperare a energiei de franare, o cutie de viteze optimizata, functie optimizata de gestionare termica, o clapeta de admisie aer montata in grila radiatorului, sasiu coborat si iluminare diurna cu tehnologie LED.

  Ambele versiuni ale motorului 1.7 CDTI sunt disponibile in combinatie cu pachetul de tehnologii ecoFLEX. Pachetul cuprinde sistemul Start/Stop, o baterie de inalta performanta, un demaror cu rezistenta ridicata si pneuri cu rezistenta redusa la rulare. Acesta permite reducerea consumului de carburant la doar 4,3 litri/100 km in cazul variantelor de 81 kW/110 cp si 96 kW/130 cp si scaderea nivelului de emisii de CO2 in cazul modelului Astra cu cinci usi la numai 114 g/km (Astra Sports Tourer: 4,4 litri la 100 km si 118 g de CO2/km).

  Modelele 1.3 CDTI ecoFLEX (70 kW/95 cp) si 2.0 CDTI de 121 kW/165 cp prevazut cu pachet ecoFLEX (118 kW/160 cp in cazul versiunii anterioare) sunt deja disponibile cu sistemul Start/Stop de mai multe luni.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.