Operatiune de arta urbana in metroul bucurestean de Ziua Mondiala a Apei

  0
  469
  Operatiune de arta urbana in metroul bucurestean de Ziua Mondiala a Apei
  Operatiune de arta urbana in metroul bucurestean de Ziua Mondiala a Apei

  Pentru a atrage atentia asupra sarbatorii Zilei Mondiale a Apei, Apa Nova Bucuresti in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti, Metrorex si Centrul de Informare ONU au organizat o operatiune de arta urbana in metroul bucurestean, potrivit unui comunicat emis de GMP PR. 8 artisti grafferi din toata tara au vopsit integral cu grafftti in noaptea dintre 21 si 22 martie o garnitura de metrou pentru a atrage atentia asupra problemei secetei, considerata a fi dezastrul natural care a facut cele mai multime victime in ultimul secol.

  Pe langa atragerea atentiei publice asupra resurselor limitate de apa, Apa Nova si-a propus prin aceasta actiune sa incurajeze cultura alternativa din Bucuresti si sa ofere grafferilor o panza de exprimare in peisajul urban.

  „Convertirea spatiului public in manifest urban marcheaza o noua etapa in relatia dintre bucuresteni si orasul lor. O scena din peisajul urban, cu care suntem obisnuiti si pe care riscam sa nu o mai observam, se transforma, prinde viata si coloreaza o experienta cotidana. Este o actiune inedita pentru Apa Nova, dar care vine sa reintareasca apropierea fata de orasul pe care il deserveste,” a declarat Bruno Roche (Director General, Apa Nova Bucuresti).

  „In spatiul metroului bucurestean au avut loc numeroase initiative de arta urbana, de la lecturi in public la diferite alte proiecte culturale sau petreceri underground. Devenit unul din cele mai nonconformiste spatii ale Bucurestiului si valorizat prin actiuni deosebite, orasul de sub oras reprezinta un spatiu viu, o scena deschisa a exprimarii si a emotiilor urbane” a declarat Gheorghe Udriste (Director General, Metrorex).

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.