Peste 90% din proiectele mari de finantare europeana sunt proiecte de infrastructura pe mediu

Peste 90% din proiectele mari de finantare europeana sunt proiecte de infrastructura pe mediu

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, la Bistrita, ca Romania, pe domeniul mediului, a atras cele mai multe fonduri de la Uniunea Europeana dintre toate tarile membre. Borbely spune ca peste 90% din proiectele mari, intocmite de tara noastra, sunt derulate prin institutia pe care o conduce.

“Noi am putea sa stam foarte linistiti si sa spunem suntem primii in UE in ceea ce priveste contractarea. Din toate tarle, la proiectele de infrastructura pe mediu suntem primii. Din 60 de proiecte mari, care se deruleaza in momentul de fata 55 sunt la mediu.

Cele mai mari proiecte care sunt derulate in Romania se regasesc pe apa, 55, cu finantari intre 20 de milioane si 90 de milioane de euro”, spune Borbely.

Acesta mai spune ca chiar daca Romania sta bine la capitolul contractare, atunci cand vine vorba de atragerea fondurilor exista probleme, afirmand ca in multe judete din cauza disensiunilor politice proiectele, cu toate ca sunt aprobate, nu au cheltuit niciun leu de la Uniunea Europeana.

“Puneti umarul si atunci nu e niciun fel de problema. Stiu ca e o perioada dificila, ca avem un an electoral, dar aceste lucruri trebuie sa mearga mai departe”, mai spune Borbely.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente